top of page

asbest GOLFPLATEN

vervangen

Asbest golfplaten worden verboden

In het verleden zijn er vezelcement golfplaten verkocht die asbest bevatten.

Vanaf 1993 mogen er in Nederland geen asbesthoudende golfplaten meer geproduceerd worden en vanaf 2005 is in de hele EU verwerking van asbest verboden. Deze golfplaten gemaakt van asbestcement zijn veel toegepast op schuren en stallen van boerderijen, maar ze zijn ook toegepast op schuurtjes achter huizen etc..
 
Hoe weet u nu of er toch asbest in de golfplaat zit? Golfplaten met asbest zijn vaak te herkennen aan de honingraatstructuur aan de onderkant van de golfplaat. Bij brand en bij het verwerken van deze platen kunnen asbestvezels vrijkomen die zeer schadelijk voor de gezondheid zijn. Daarom zijn deze platen in de EU verboden en moeten vervangen worden.
 
Als vervanging van deze asbest golfplaten bieden wij verschillende alternatieven aan. Bij voorbeeld onze asbestvrije vezelcement golfplaten van Cembrit (vroeger Dansk Eternit), Humanit (Eternit Baltic) of als aternatief de polyester golfplaten van Stabipol, of de metalen profielplaten van Weckman.

Vezelcement golfplaten zonder asbest leveren wij in heel Nederland en Vaanderen aan bouwbedrijven, ZZPers en particulieren. Klik op de afbeelding voor meer informatie en prijzen.

bottom of page