top of page

kanaalplaten

kanaalplaten van polycarbonaat en acrylaat

Meerwandige doorzichte kunststof platen worden ook wel kanaalplaten genoemd. Kanaalplaten zijn verkrijgbaar van polycarbonaat en van acrylaat. Beide soorten zijn goed weerbestendig en uitstekend geschikt om buiten te gebruiken voor het maken van een terrasoverkapping, veranda of serre. Acrylaat en polycarbonaat zijn beide dampdoorlatende kuntstoffen, waardoor ook condens in de platen kan ontstaan. Condensatie is een normaal verschijnsel tijdens perioden met grote temperatuursverschillen. Bij voldoende ventilatie gaat het vocht tijdens drogere, warmere perioden vanzelf weer uit de kanaalplaten. U mag daarom de platen niet aan beide zijden dichtplakken. Gebruik daarvoor onze speciale aluminium condens profielen met ontluchtingsgleufjes.

Kanaalplaten leveren wij in heel Nederland en Vaanderen aan bouwbedrijven, overheden, ZZPers, zakelijke en particuliere eindklanten. Klik op de afbeelding voor meer informatie en prijzen.

polycarbonaat kanaalplaten

Polycarbonaat platen zijn ook bekend onder de naam Lexan® platen. Lexan vaak ook als lexaan geschreven is een merknaam die in het spraakgebruik een soortnaam is geworden. Polycarbonaat is een soort kunststof die enorm sterk en bijna onbreekbaar is. Polycarbonaat platen kan ook de doe-het-zelver eenvoudig zagen. Polycarbonaat kanaalplaten zijn goed bestand tegen hitte en zijn meestal aan één zijde voorzien van een UV werende  beschermlaag die voorkomt dan de platen vergelen door de inwerking van zonlicht. Daarom mag u nooit de platen verkeerd om monteren! Onze polycarbonaat kanaalplaten zijn in verschilende kleuren in 10, 16, 25 en 32 mm verkrijgbaar.

acrylaat kanaalplaten

Acrylaat platen zijn ook wel bekend onder de naam Plexiglas platen. Acrylaat is de naam voor de  soort kunststof (polymethylmethacrylaat) en plexiglas is een merknaam die in het spraakgebruik een soortnaam is geworden. Acrylaat is bijna net zo helder als glas maar veel minder breekbaar. Het materiaal acrylaat is wel veel harder als polycarbonaat en is niet zo makkelijk te bewerken of te buigen. Acrylaat is minder bestand tegen hitte en bovendien brandbaar. Het grote voordeel van acrylaat is de uitstekende UV-bestendigheid en verkleurt nauwelijks door de inwerking van zonlicht. De producent geeft daar zelf 30 jaar garantie op. Onze acrylaat kanaalplaten zijn 16 mm dik en in verschillende kleuren verkrijgbaar.

bottom of page