top of page

kanaalplaten acrylaat

dubbelwandige kanaalplaten van acrylaat

Bij kanaalplaten gaat het om vlakke, eindeloos geëxtrudeerde lucht-kamerprofielen, die bestaan uit twee of meer relatief dunne platen, die eveneens door dunne dwarsschotten op bepaalde afstand met elkaar verbonden zijn. Deze kanaalplaten worden daarom ook wel meerwandige kanaalplaten of tunnelplaten genoemd. Kanaalplaten van acrylaat zijn verkrijgbaar in 16 mm in de kleuren glashelder, opaal wit en brons.

Deze kanaalplaten van acrylaat leveren wij in heel Nederland en Vaanderen aan bouwbedrijven, overheden, ZZPers, zakelijke en particuliere eindklanten. Klik op de afbeelding voor meer informatie en prijzen.

kanaalplaten ACRYLAAT

Acrylaat platen zijn ook wel bekend onder de naam Plexiglas platen. Acrylaat is de naam voor de  soort kunststof (polymethylmethacrylaat) en plexiglas is een merknaam die in het spraakgebruik een soortnaam is geworden. Acrylaat is bijna net zo helder als glas maar veel minder breekbaar. Het materiaal acrylaat is wel veel harder als polycarbonaat en is niet zo makkelijk te bewerken of te buigen. Acrylaat is minder bestand tegen hitte en bovendien brandbaar. Het grote voordeel van acrylaat is de uitstekende UV-bestendigheid en verkleurt nauwelijks door de inwerking van zonlicht. De producent geeft daar zelf 30 jaar garantie op.

bottom of page