top of page

massieve

platen

massieve vlakke platen van polycarbonaat en acrylaat

Massieve vlakke kunststofplaten zijn vele malen sterker dan traditioneel glas en aanmerkelijk lichter in gewicht. Deze platen worden geproduceerd van polycarbonaat en acrylaat.

Massieve platenleveren wij in heel Nederland en Vaanderen aan bouwbedrijven, overheden, ZZPers, zakelijke en particuliere eindklanten. Klik op de afbeelding voor meer informatie en prijzen.

massieve platen polycarbonaat

Massieve polycarbonaat platen zijn praktisch onbreekbaar en helder als glas. Polycarbonaat is minder bestand tegen UV-stralen en wordt daarom voorzien van een extra beschermlaag voor een maximale bescherming tegen UV stalen. De slagvastheid is veel hoger dan die van acrylaat en beter hittebestendig. Polycarbonaat is bij veel mensen bekend onder de merknamen Lexan® en Makrolon®.

massieve platen acrylaat

Massieve acrylaat platen (PMMA) kenmerken zich door een onovertroffen weersbestendigheid, hoge lichtdoorlaatbaarheid en een zeer goede lichtverspreiding. Acrylaat is vrij slagvast en zeer goed UV-bestendig. Acrylaat is bij veel mensen bekend onder de merknamen Plexiglas®, Altuglas® en Perspex®.

bottom of page