top of page

polycarbonaat kanaalplaten

kanaalplaten van polycarbonaat

Bij polycarbonaat kanaalplaten gaat het om vlakke, eindeloos geëxtrudeerde lucht-kamerprofielen, die bestaan uit twee of meer relatief dunne platen, die eveneens door dunne dwarsschotten op bepaalde afstand met elkaar verbonden zijn. Deze kanaalplaten worden daarom ook wel meerwandige kanaalplaten of tunnelplaten genoemd. Kanaalplaten worden voornamelijk uit de grondstoffen polycarbonaat gefabriceerd.  Polycarbonaat platen worden veel toegepast voor terrasoverkappingen en carports maar ook als lichtstraat in hallen en stallen. Voor de montage van polycarbonaat kanaalplaten en acrylaat kanaalplaten hebt u speciale profielen nodig. Wij bieden naast een groot assortiment aan kanaalplaten van polycarbonaat ook verschillende profielsystemen aan van kunststof en aluminium.

Deze platen leveren wij in heel Nederland en Vaanderen aan bouwbedrijven, overheden, ZZPers, zakelijke en particuliere eindklanten. Klik op de afbeelding voor meer informatie en prijzen.

Polycarbonaat platen zijn ook bekend onder de naam Lexan® platen. Lexan vaak ook als lexaan geschreven is een merknaam die in het spraakgebruik een soortnaam is geworden. Polycarbonaat is een soort kunststof die enorm sterk en bijna onbreekbaar is. Polycarbonaat platen kan ook de doe-het-zelver eenvoudig zagen. Polycarbonaat kanaalplaten zijn goed bestand tegen hitte en zijn meestal aan één zijde voorzien van een UV werende  beschermlaag die voorkomt dan de platen vergelen door de inwerking van zonlicht. Daarom mag u nooit de platen verkeerd om monteren! Onze polycarbonaat kanaalplaten zijn in verschilende kleuren in 10, 16, 25 en 32 mm verkrijgbaar.

bottom of page