top of page

platen

en

profielen

polycarbonaat kanaalplaten en profielen

Bij polycarbonaat platen gaat het om vlakke, eindeloos geëxtrudeerde lucht-kamerprofielen, die bestaan uit twee of meer relatief dunne platen, die eveneens door dunne dwarsschotten op bepaalde afstand met elkaar verbonden zijn. Polycarbonaat platen worden uit de grondstoffen polycarbonaat gefabriceerd. 
 
Polycarbonaat platen van 10 en 16 mm dik worden veel toegepast voor terrasoverkappingen en carports. Polycarbonaat platen van 25 en 32 mm dik worden voor serres gebruikt. Polycarbonaat platen worden voor veranda's en terrasoverkappingen gemonteerd met profielen. Voor de montage van kanaalplaten zijn montageprofielen nodig. Naast een uitgebreid gamma aan polycarbonaat platen bieden wij ook verschillende profielsystemen van kunststof en aluminium. 

Polycarbonaat platen compleet met profielen leveren wij in heel Nederland en Vaanderen aan bouwbedrijven, overheden, ZZPers, zakelijke en particuliere eindklanten. Klik op de afbeelding voor meer informatie en prijzen.

polycarbonaat kanaalplaten

Polycarbonaat platen zijn ook bekend onder de naam Lexan® platen. Lexan vaak ook als lexaan geschreven is een merknaam die in het spraakgebruik een soortnaam is geworden. Polycarbonaat is een soort kunststof die enorm sterk en bijna onbreekbaar is. Polycarbonaat platen kan ook de doe-het-zelver eenvoudig zagen. Polycarbonaat kanaalplaten zijn goed bestand tegen hitte en zijn meestal aan één zijde voorzien van een UV werende  beschermlaag die voorkomt dan de platen vergelen door de inwerking van zonlicht. Daarom mag u nooit de platen verkeerd om monteren! Onze polycarbonaat kanaalplaten zijn in verschilende kleuren in 10, 16, 25 en 32 mm verkrijgbaar.

kunststof profielen

Ons kunststof profielsysteem ZEVEN is een zeer sterk profielsysteem voor de montage van 10 en 16 mm kanaalplaten. Dit systeem wordt gemaakt van PVC in kozijn kwaliteit en is eenvoudig in elkaar te klikken. Een compleet koppelprofiel bestaat uit twee delen (links en rechts). Voor de buitenste profielen zijn randprofielen . Het profiel is 7 cm breed waardoor de kanaalplaten extra diep en stevig in de profielen zitten. Het is een ideaal profielsysteem om voordelig een dak met polycarbonaat kanaalplaten te maken.

aluminium profielen

In aluminium zijn twee verschillende profielsastemen verkrijgbaar. Het DUO profielsysteem is 6 cm breed en volledig van aluminium met afdichtrubbers. Hier wordt het bovenprofiel op het onderprofiel geschroefd. Het DUO profiel is een hoogwaardig profielsysteem voon 10 en 16 mm kanaalplaten.
 
Het profielsysteem MENDIG  is ook 6 cm breed en bestaat uit een aluminium of kuntstof onderprofiel, een kunststof afstandsprofiel en een aluminium bovenprofiel. Dit systeem wordt eenvoudig in elkaar geklikt. MENDIG glasprofielen zijn geschikt voor kunststof platen van 6 tot 34 mm dik en voor glas. Door de thermische onderbreking van het afstandsprofiel is dit profielsysteem ook geschikt voor gesloten ruimtes, zoals een serre.

bottom of page