Hoogwaardige Profielplaten voor Uw Dak & Wand

Profielplaten zijn een essentieel constructiemateriaal voor het bedekken van daken en het bekleden van wanden. Ze worden gebruikt in diverse toepassingen in de bouwsector. Of het nu gaat om staalplaten of aluminium profielplaten, ze bieden duurzame oplossingen en zijn verkrijgbaar in verschillende structuren, coatings, kleuren en diktes. Profielplaten zijn geschikt voor zowel wandbekleding als gevelbekleding en bieden betrouwbare dakbedekking voor elk bouwproject.

Profielplaten

Belangrijkste punten om te onthouden:

 • Profielplaten zijn een essentieel constructiemateriaal voor daken en wanden.
 • Ze zijn verkrijgbaar in diverse varianten, zoals golfplatendak- en wandprofielen en rabat delen.
 • Profielplaten bieden duurzaamheidbetrouwbaarheidveelzijdigheid en zijn onderhoudsarm.
 • Ze worden veel gebruikt bij het bedekken van daken, bekleden van wanden en als gevelbekleding.
 • Finish Profiles en Westland Dak & Wand BV zijn betrouwbare leveranciers van hoogwaardige profielplaten.

Verschillende Varianten Profielplaten

Profielplaten zijn verkrijgbaar in verschillende varianten, zoals golfplatendak- en wandprofielen en rabat delen. Deze varianten hebben elk hun eigen toepassingen en kunnen worden gekozen op basis van de gewenste uitstraling, functionaliteit en specificaties. Het assortiment aan profielplaten biedt veel keuzemogelijkheden voor elke bouwbehoeften.

Golfplaten zijn een populaire keuze voor dakbedekking vanwege hun stijlvolle uiterlijk en goede waterafvoer. Ze worden vaak gebruikt voor schuren, loodsen en andere utiliteitsgebouwen. Dak- en wandprofielen zijn veelzijdige platen die zowel voor daken als wandbekleding kunnen worden gebruikt. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende profielen en afwerkingen, waardoor ze geschikt zijn voor verschillende bouwprojecten. Rabat delen hebben een charmante uitstraling en worden vaak gebruikt voor gevelbekleding van woningen en bijgebouwen.

Golfplaten

Golfplaten zijn een veelgebruikte optie voor dakbedekking vanwege hun duurzaamheid en stijlvolle uitstraling. Ze hebben een golvend profiel waardoor water gemakkelijk wordt afgevoerd, waardoor ze ideaal zijn voor gebieden met veel regenval. Golfplaten zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, zoals staal en kunststof, en kunnen worden gekozen in verschillende kleuren en coatings.

Dak- en Wandprofielen

Dak- en wandprofielen bieden een veelzijdige oplossing voor zowel dakbedekking als wandbekleding. Ze hebben een strak profiel en zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, zoals trapezium- en damwandprofieling. Deze varianten kunnen worden gekozen op basis van de gewenste uitstraling, functionaliteit en specificaties. Dak- en wandprofielen kunnen ook worden gebruikt in combinatie met isolatiematerialen om de energie-efficiëntie van een gebouw te verbeteren.

Rabat Delen

Rabat delen hebben een charmante uitstraling en worden vaak gebruikt voor gevelbekleding van zowel woningen als bijgebouwen. Ze hebben een overlappend profiel waardoor ze waterdicht zijn en bescherming bieden tegen weersinvloeden. Rabat delen zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, zoals hout en kunststof, en kunnen worden gekozen in verschillende kleuren en afwerkingen.

Profielplaten kunnen een esthetische en functionele keuze zijn voor verschillende bouwprojecten. Of het nu gaat om golfplaten, dak- en wandprofielen of rabat delen, er is een variant geschikt voor elke behoefte. Neem contact op met Finish Profiles voor hoogwaardige profielplaten van verschillende varianten.

Variant Toepassing Voordelen
Golfplaten Dakbedekking – Stijlvolle uitstraling
– Goede waterafvoer
– Duurzaam
Dak- en Wandprofielen Dakbedekking, wandbekleding – Veelzijdig inzetbaar
– Verschillende profielen en afwerkingen
– Compatibel met isolatiematerialen
Rabat delen Gevelbekleding – Charmante uitstraling
– Waterdicht
– Bescherming tegen weersinvloeden

Kenmerken van Profielplaten

Profielplaten hebben verschillende kenmerken die van belang zijn bij het maken van een keuze. Deze kenmerken worden bepaald door de specificaties van de platen, zoals de dikte, structuur, coating en kleur.

Daarnaast bieden profielplaten ook technische informatie en meetinstructies om ervoor te zorgen dat ze op de juiste manier worden geïnstalleerd. Het is essentieel om de productkenmerken en technische details van profielplaten goed te begrijpen voordat u een beslissing neemt.

Finish Profiles, een fabrikant van hoogwaardige profielplaten, staat bekend om zijn snelle productie en levering, uitstekende service en een goede prijs/kwaliteitverhouding. We streven ernaar om aan de wensen en behoeften van onze klanten te voldoen en hen te voorzien van de juiste informatie en ondersteuning bij het kiezen en installeren van profielplaten.

Belangrijke productkenmerken van profielplaten zijn onder andere:

 • Dikte: De dikte van de platen is bepalend voor de stevigheid en duurzaamheid.
 • Structuur: Profielplaten zijn verkrijgbaar in verschillende structuren, zoals golf-/sinusprofilering en trapezium-/damwandprofilering.
 • Coating: Een goede coating zorgt voor bescherming tegen corrosie en weersinvloeden.
 • Kleur: Profielplaten zijn beschikbaar in verschillende kleuren en afwerkingen, waardoor er mogelijkheden zijn voor diverse ontwerpen.

Technische informatie en meetinstructies

Naast de productkenmerken leveren fabrikanten ook gedetailleerde technische informatie en meetinstructies om ervoor te zorgen dat profielplaten correct worden geïnstalleerd. Het is belangrijk om deze instructies nauwkeurig te volgen om de beste resultaten en optimale prestaties te bereiken.

Met de juiste technische informatie en meetinstructies kunnen bouwprofessionals en doe-het-zelvers profielplaten efficiënt installeren en ervoor zorgen dat ze voldoen aan de vereiste normen en specificaties.

“De keuze voor de juiste profielplaten is cruciaal voor het succes van uw bouwproject. Zorg ervoor dat u goed geïnformeerd bent over de productkenmerken, technische informatie en meetinstructies voordat u een beslissing neemt.”

Voordelen van Profielplaten

Profielplaten bieden talrijke voordelen voor zowel dakbedekking als wandbekleding. Deze veelzijdige bouwmaterialen zijn duurzaam, betrouwbaar en kunnen op diverse manieren worden toegepast. Dankzij hun eigenschappen dragen profielplaten bij aan energie-efficiëntie, comfort en kostenbesparing in gebouwen.

Duurzaamheid

Profielplaten zijn buitengewoon duurzaam en kunnen extreme weersomstandigheden weerstaan. Ze zijn bestand tegen corrosie, veroudering en degradatie, waardoor ze een lange levensduur hebben. Dit maakt profielplaten een uitstekende investering voor zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten.

Betrouwbaarheid

Profielplaten bieden betrouwbare bescherming tegen invloeden van buitenaf, zoals wind, regen, sneeuw en UV-straling. Ze vormen een solide basis voor daken en wanden, waarop u kunt vertrouwen voor stabiliteit en veiligheid van uw gebouw.

Veelzijdigheid

Profielplaten zijn zeer veelzijdig en kunnen worden gebruikt voor zowel wanden als gevels. Ze zijn verkrijgbaar in diverse kleuren, structuren en profielen, waardoor ze geschikt zijn voor uiteenlopende architectonische ontwerpen. U kunt profielplaten ook combineren met andere bouwmaterialen om een unieke esthetiek te creëren.

Isolatie

Sommige profielplaten kunnen geïsoleerd worden, waardoor ze bijdragen aan thermische en geluidsisolatie. Ze verminderen energieverlies en bieden comfortabele binnenomstandigheden. Door te kiezen voor geïsoleerde profielplaten, kunt u uw energieverbruik verminderen en besparen op verwarmings- en koelingskosten.

Onderhoudsarm

Profielplaten zijn over het algemeen onderhoudsarm. Ze vereisen weinig tot geen periodiek onderhoud en behouden hun kwaliteit en uitstraling gedurende vele jaren. Dit bespaart u tijd en geld op onderhoudskosten, terwijl uw gebouw er altijd als nieuw uitziet.

Met profielplaten kunt u rekenen op duurzaamheid, betrouwbaarheidveelzijdigheidisolatie en onderhoudsgemak. Dit maakt ze de ideale keuze voor verschillende bouwprojecten en draagt bij aan het succes en de tevredenheid van projecteigenaren en bewoners.

Profielplaten Dak

Toepassingen van Profielplaten

Profielplaten zijn een veelzijdig constructiemateriaal dat op verschillende manieren kan worden gebruikt. Ze vinden voornamelijk toepassing bij het bedekken van daken, het bekleden van wanden en als gevelbekleding. Door de sterke constructie en bestendigheid tegen weersinvloeden bieden profielplaten optimale bescherming en duurzaamheid.

“Profielplaten bieden een stevige constructie en bescherming tegen weersinvloeden.”

Bovendien worden profielplaten veel gebruikt bij diverse constructies, zoals loodsen, bedrijfshallen en andere utiliteitsgebouwen. Door hun veelzijdigheid en betrouwbaarheid zijn ze een populaire keuze voor zowel kleine als grote projecten. Ook bij renovaties kunnen profielplaten worden toegepast om bestaande daken en wanden te vernieuwen of te upgraden.

Of het nu gaat om nieuwbouw, constructies of renovaties, profielplaten bieden de ideale oplossing voor verschillende bouwbehoeften.

Voordelen van Profielplaten:

 • Duurzaamheid en bestendigheid tegen weersinvloeden
 • Stevige constructie voor optimale bescherming
 • Veelzijdigheid voor diverse toepassingen
 • Populair bij constructies en renovaties

Voorbeeldtoepassingen:

Toepassing Omschrijving
Daken Profielplaten worden vaak gebruikt als dakbedekking vanwege hun duurzaamheid en betrouwbaarheid. Ze bieden bescherming tegen weersinvloeden en zorgen voor een solide dakconstructie.

 

Wanden Profielplaten zijn geschikt voor het bekleden van wanden en bieden een sterke en esthetische oplossing. Ze kunnen worden toegepast in verschillende gebouwen, zoals schuren, hallen en bedrijfsruimtes.
Gevels Als gevelbekleding bieden profielplaten een moderne en duurzame uitstraling. Ze kunnen het uiterlijk van een gebouw transformeren en beschermen tegen weersinvloeden.
Constructies Profielplaten worden veel gebruikt bij diverse constructies, zoals loodsen, bedrijfshallen en andere utiliteitsgebouwen. Ze zijn een populaire keuze vanwege hun betrouwbaarheid en veelzijdigheid.
Renovaties Bij renovatieprojecten kunnen profielplaten worden gebruikt om bestaande daken en wanden te vernieuwen of te upgraden. Ze bieden een efficiënte en duurzame oplossing voor het verbeteren van de constructie.

Types Profielplaten

Er zijn verschillende types profielplaten beschikbaar voor verschillende toepassingen. Enkelstaal profielplaten bieden een efficiënte oplossing voor ongeïsoleerde daken. Deze platen zijn verkrijgbaar in verschillende profielen, waaronder golf-/sinusprofilering en trapezium-/damwandprofilering. Daarnaast zijn er ook dakpanplaten beschikbaar die het uiterlijk van traditionele dakpannen nabootsen, maar met de voordelen van profielplaten.

Een overzicht van de verschillende types profielplaten:

Type Beschrijving
Enkelstaal profielplaten Efficiënte oplossing voor ongeïsoleerde daken
Golf-/sinusprofilering Profielplaten met een golvend of sinusvormig profiel
Trapezium-/damwandprofilering Profielplaten met een trapezium- of damwandprofiel
Dakpanplaten Profielplaten met het uiterlijk van traditionele dakpannen

Met deze diverse range aan profielplaten zijn er tal van mogelijkheden om een dak of wand naar wens te bekleden. Of het nu gaat om een strak en modern uiterlijk of een klassieke uitstraling, er is altijd een type profielplaat dat bij het project past.

Maatwerk en Voorraad

Profielplaten zijn essentieel voor diverse bouwprojecten, en het is belangrijk om de juiste platen te vinden die voldoen aan de specifieke behoeften van uw project. Bij Finish Profiles begrijpen we dat maatwerk en voorraad beide belangrijk zijn voor onze klanten. Daarom bieden we zowel op maat bestelbare profielplaten als standaard platen uit voorraad. Op deze manier kunnen we snel en efficiënt aan uw eisen voldoen.

Wanneer u profielplaten op maat wilt bestellen, kunt u rekenen op onze snelle productie en levering. We hebben een uitgebreid dealernetwerk door heel Nederland, waardoor onze platen snel en betrouwbaar bij u kunnen worden afgeleverd. Of u nu een groot bouwproject heeft waarvoor specifieke afmetingen en specificaties vereist zijn, of een kleiner project waarvoor standaard platen voldoen, wij kunnen aan uw behoeften voldoen.

Met onze op maat bestelbare platen heeft u de flexibiliteit om de dikte, structuur, coating en kleur van de profielplaten te kiezen die het beste bij uw project passen. Hierdoor kunt u profiteren van op maat gemaakte oplossingen die perfect aansluiten bij uw ontwerp en specificaties.

Voor projecten met een strakke deadline of waarvoor standaard afmetingen en specificaties voldoen, kunnen onze platen uit voorraad de ideale oplossing zijn. Deze platen zijn direct beschikbaar en kunnen snel worden geleverd, zodat u tijd en moeite bespaart.

Met zowel op maat bestelbare platen als standaard platen uit voorraad bieden we de perfecte balans tussen snelheidlevering en maatwerk. Bij Finish Profiles streven we naar tevredenheid van onze klanten, en we doen er alles aan om ervoor te zorgen dat uw bouwproject soepel verloopt.

Kwaliteit en Garantie

Finish Profiles is de nummer 1 producent van hoogwaardige stalen dak- en wandplaten in Nederland. Wij streven naar de hoogste kwaliteit en bieden een uitstekende persoonlijke service aan al onze klanten.

Wat ons onderscheidt van anderen is dat wij alles zelf produceren en direct bij de producent kopen, waardoor wij de beste materialen kunnen garanderen. Bovendien kunnen wij binnen 48 uur produceren en leveren, zodat u snel over uw bestelde producten kunt beschikken.

Naast de snelle levering staan wij bekend om onze scherpe prijsstelling. Wij streven ernaar om onze klanten de beste prijs te bieden zonder concessies te doen aan de kwaliteit.

Wij zijn zo overtuigd van de duurzaamheid en betrouwbaarheid van onze producten dat wij tot wel 40 jaar garantie bieden. Dit geeft u gemoedsrust en vertrouwen in de lange levensduur van onze stalen dak- en wandplaten.

Wij streven naar niets minder dan de beste kwaliteit, persoonlijke service, een snelle productie en levering, een scherpe prijs en een langdurige garantie. Kies voor Finish Profiles voor uw stalen dak- en wandplaten en ervaar het verschil.

Andere Mogelijkheden van Finish Profiles

Naast onze hoogwaardige profielplaten biedt Finish Profiles ook diverse andere bouwoplossingen die aan uw behoeften kunnen voldoen. Of u nu op zoek bent naar staalframe elementenschuren en hallenbedrijfshuisvesting of opslag- en werkruimte, wij hebben de juiste oplossingen voor uw projecten.

Staalframe elementen voor duurzaam en efficiënt bouwen

Met onze staalframe elementen kunt u duurzaam en efficiënt bouwen. Deze elementen bieden een solide constructie en zijn ideaal voor zowel woning- als utiliteitsbouwprojecten. Dankzij hun lichte gewicht en flexibiliteit kunnen staalframe elementen gemakkelijk worden geïntegreerd in verschillende bouwsystemen.

Schuren en hallen voor extra opslag- en werkruimte

Heeft u behoefte aan extra opslag- en werkruimte? Onze schuren en hallen zijn de perfecte oplossing. Ze bieden voldoende ruimte voor het opslaan van materialen, apparatuur en voertuigen. Daarnaast kunnen schuren en hallen ook worden gebruikt als werkruimte voor diverse activiteiten, zoals productie, landbouw en andere industriële toepassingen.

Bedrijfshuisvesting voor nieuwbouw- en renovatieprojecten

Voor nieuwbouw- en renovatieprojecten bieden wij bedrijfshuisvesting op maat. Of u nu een kantoorruimte, een showroom of een combinatie van beide nodig heeft, wij kunnen aan uw specifieke eisen voldoen. Onze bedrijfshuisvesting is ontworpen voor functionaliteit, uitstraling en duurzaamheid, en kan volledig worden aangepast aan uw wensen.

Opslag- & werkruimte units in Almere en Gemert

Heeft u tijdelijk behoefte aan extra opslag- of werkruimte? Wij bieden opslag- & werkruimte units in zowel Almere als Gemert. Deze units zijn geschikt voor zowel particulier als zakelijk gebruik en zijn gemakkelijk toegankelijk. Ze bieden een flexibele en betaalbare oplossing voor uw ruimtebehoeften.

Neem contact met ons op voor meer informatie over al onze bouwoplossingen en ontdek hoe wij u kunnen helpen bij het realiseren van uw projecten.

Profielplaten bij Westland Dak & Wand BV

Bij Westland Dak & Wand BV kunt u terecht voor een breed assortiment aan profielplaten. Naast profielplaten bieden ze ook diverse andere bouwmaterialen en diensten die bijdragen aan een succesvolle dak- en wandrenovatie.

Assortiment van Profielplaten

Westland Dak & Wand BV heeft een uitgebreid assortiment aan profielplaten. Naast standaard profielplaten kunnen ze ook maatwerk leveren. Hierdoor kunnen ze voldoen aan specifieke eisen en wensen van klanten, waardoor de resultaten perfect aansluiten bij het bouwproject.

Daarnaast biedt Westland Dak & Wand BV ook sandwichpanelen aan. Deze panelen combineren de isolatiekwaliteiten van profielplaten met een strakke afwerking. Hierdoor kunnen ze bijdragen aan energiebesparing en comfort in gebouwen.

Voor zetwerk en bevestigingsmaterialen kunt u ook bij Westland Dak & Wand BV terecht. Ze bieden hoogwaardige zetwerkproducten die perfect aansluiten op de profielplaten en de dak- en wandconstructie. Ook hebben ze een ruime voorraad aan bevestigingsmaterialen, zodat u snel aan de slag kunt met uw bouwproject.

Bij Westland Dak & Wand BV kunt u ook terecht voor isolatiematerialen. Goede isolatie is essentieel voor het creëren van een energiezuinig en comfortabel gebouw. Ze bieden isolatiematerialen die perfect aansluiten op de profielplaten, zodat u een optimale isolatiewaarde kunt bereiken.

Voorraad en Maatwerk

Westland Dak & Wand BV beschikt over een ruime voorraad aan profielplaten en andere bouwmaterialen. Hierdoor kunnen ze snel leveren en kunt u direct aan de slag met uw bouwproject. Daarnaast kunnen ze profielplaten op maat leveren, zodat u altijd de juiste afmetingen en specificaties heeft voor uw project.

Bij Westland Dak & Wand BV staan ze bekend om hun uitstekende service en persoonlijke benadering. Ze denken graag met u mee en kunnen u voorzien van deskundig advies op maat. Door hun jarenlange ervaring in dak- en wandrenovatie kunnen ze u helpen om de beste keuzes te maken voor uw project.

Westland Dak & Wand BV levert niet alleen hoogwaardige profielplaten, maar ook sandwichpanelenzetwerkbevestigingsmaterialen en isolatie. Met hun ruime voorraad en mogelijkheden voor maatwerk kunnen ze voldoen aan al uw behoeften op het gebied van dak- en wandrenovatie.

Producten Voorraad Maatwerk
Profielplaten Ja Ja
Sandwichpanelen Ja Ja
Zetwerk Ja Ja
Bevestigingsmaterialen Ja Nee
Isolatie Ja Nee

Met Westland Dak & Wand BV bent u verzekerd van hoogwaardige materialen, een ruime voorraad en deskundig advies. Neem contact met hen op voor meer informatie over hun producten en diensten.

B-Keuze Profielplaten

Westland Dak & Wand BV biedt ook B-keuze profielplaten aan als een voordelig alternatief voor projecten waarbij garantie geen absolute vereiste is. Deze panelen zijn nieuw geproduceerd, maar voldoen niet aan de kwaliteitseisen van de fabrikant of zijn geproduceerd met verkeerde specificaties. Hierdoor kunnen ze tegen aanzienlijk lagere kosten worden aangeboden, zonder dat er wordt ingeboet op kwaliteit.

Met de B-keuze profielplaten van Westland Dak & Wand BV kunt u kosten besparen zonder afbreuk te doen aan de duurzaamheid en betrouwbaarheid van uw project. Deze betaalbare optie is ideaal voor situaties waarin garantie geen doorslaggevende factor is, zoals schuren, tijdelijke constructies of interne wandbekleding.

Hoewel de B-keuze profielplaten mogelijk niet aan de strenge kwaliteitseisen voldoen, zijn ze nog steeds van goede kwaliteit en bieden ze talloze voordelen zoals eenvoudige installatie, hoge duurzaamheid en een lange levensduur. Deze panelen worden zorgvuldig geselecteerd en gecontroleerd op eventuele gebreken om ervoor te zorgen dat u een betrouwbaar product ontvangt.

Net als bij de standaard profielplaten biedt Westland Dak & Wand BV ook een breed scala aan maten en varianten in de B-keuze panelen. Hierdoor kunt u ervoor zorgen dat uw project de gewenste esthetiek en functionaliteit heeft, zonder dat dit ten koste gaat van uw budget.

Als u op zoek bent naar kostenbesparingen zonder concessies te doen aan de kwaliteit, zijn de B-keuze profielplaten van Westland Dak & Wand BV de ideale keuze. Neem vandaag nog contact op om te ontdekken wat voor u de beste optie is!

Voordelen van B-Keuze Profielplaten

 • Lagere kosten
 • Goede kwaliteit
 • Eenvoudige installatie
 • Hoge duurzaamheid
 • Lange levensduur
 • Breed scala aan maten en varianten

Voorbeeld van B-Keuze Profielplaten

Profiel Kleur Dikte Lengte
Golfplaten Grijs 0.7 mm 3 meter
Dak- en wandprofielen Antraciet 0.6 mm 4 meter
Rabat delen Zwart 0.8 mm 5 meter

Conclusie

Profielplaten zijn een veelzijdig constructiemateriaal dat gebruikt kan worden voor dakbedekking en wandbekleding in diverse bouwprojecten. Of het nu gaat om nieuwbouw, renovatie of constructies, profielplaten bieden duurzame oplossingen met vele voordelen.

Met profielplaten kunt u rekenen op betrouwbare en stijlvolle resultaten. Ze zijn beschikbaar in verschillende varianten, zoals golfplaten, dak- en wandprofielen en rabat delen, zodat u de juiste keuze kunt maken op basis van uw bouwbehoeften.

Voor hoogwaardige profielplaten en persoonlijke service kunt u contact opnemen met Finish Profiles en Westland Dak & Wand BV. Met hun uitgebreide assortiment en expertise kunnen ze u helpen met het vinden van de juiste profielplaten voor uw volgende bouwproject, of het nu gaat om dakbedekking, wandbekleding of andere toepassingen.

Maak gebruik van profielplaten en creëer duurzame en esthetische oplossingen voor uw bouwproject. Neem vandaag nog contact op met Finish Profiles en Westland Dak & Wand BV voor hoogwaardige profielplaten en persoonlijke service.