Cembrit Vezelcement Golfplaten – Duurzaam Dak

Welkom bij ons artikel over Cembrit vezelcement golfplaten. Bent u op zoek naar duurzame golfplaten voor uw dakbedekking? Dan bent u bij Cembrit aan het juiste adres. Onze vezelcement golfplaten zijn niet alleen sterk en duurzaam, maar ook gemaakt van natuurlijke en milieuvriendelijke grondstoffen. Ze bieden een lange levensduur en zijn bestand tegen de veranderlijke weersomstandigheden in België.

Naast hun duurzaamheid hebben Cembrit vezelcement golfplaten nog tal van andere voordelen. Ze zijn nagenoeg onderhoudsvrij en gemakkelijk te plaatsen. Dankzij het ademende materiaal voorkomen ze condensvorming en roestvorming. Bovendien dempen ze het geluid van regen en hagel, waardoor ze de ideale keuze zijn voor verschillende toepassingen, zowel voor nieuwbouw als renovatieprojecten.

Lees verder om meer te weten te komen over de voordelen, veiligheid, geluiddempende eigenschappen, weerbestendigheid en toepassingen van Cembrit vezelcement golfplaten. Daarnaast zullen we ook ingaan op de mogelijkheid om asbesthoudende daken te vervangen door onze golfplaten.

Cembrit Vezelcement Golfplaten

Belangrijkste punten

 • Cembrit vezelcement golfplaten zijn duurzaam en sterk
 • Gemaakt van natuurlijke en milieuvriendelijke grondstoffen
 • Onderhoudsarm en eenvoudig te plaatsen
 • Voorkomen condens- en roestvorming
 • Dempen geluid van regen en hagel

Voordelen van Cembrit vezelcement golfplaten

Cembrit vezelcement golfplaten bieden talrijke voordelen voor verschillende toepassingen. Hier zijn enkele belangrijke voordelen:

Duurzaam en sterk

De vezelcement golfplaten van Cembrit zijn buitengewoon sterk en duurzaam, wat betekent dat ze hun kwaliteit en oppervlak gedurende vele jaren behouden. Ze zijn ontworpen om bestand te zijn tegen de uitdagingen van verschillende weersomstandigheden en kunnen zelfs in het veranderlijke klimaat van België lang meegaan.

Onderhoudsarm

Cembrit vezelcement golfplaten zijn onderhoudsarm, waardoor u zich minder zorgen hoeft te maken over langdurige en kostbare onderhoudswerkzaamheden. Dit maakt ze een kosteneffectieve keuze voor zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten.

Eenvoudige installatie

De golfplaten zijn eenvoudig te plaatsen, waardoor u tijd en moeite bespaart. Ze kunnen snel en efficiënt worden geïnstalleerd, waardoor het bouwproces wordt versneld.

Natuurlijke en milieuvriendelijke grondstoffen

De Cembrit vezelcement golfplaten zijn gemaakt van natuurlijke en milieuvriendelijke grondstoffen. Dit maakt ze een duurzame keuze voor mensen die waarde hechten aan het milieu.

Hoogwaardige oppervlaktebehandeling

De golfplaten zijn voorzien van een hoogwaardige oppervlaktebehandeling die zorgt voor een lange levensduur en een mooi uiterlijk.

Bestand tegen condensvorming, roestvorming en chemische invloeden

Cembrit vezelcement golfplaten zijn bestand tegen condensvorming, roestvorming en chemische invloeden. Dit maakt ze geschikt voor verschillende toepassingen en zorgt voor een langdurige en betrouwbare dakbedekking.

Voordelen van Cembrit vezelcement golfplaten
Duurzaam en sterk
Onderhoudsarm
Eenvoudige installatie
Natuurlijke en milieuvriendelijke grondstoffen
Hoogwaardige oppervlaktebehandeling
Bestand tegen condensvorming, roestvorming en chemische invloeden

Deze voordelen maken Cembrit vezelcement golfplaten een uitstekende keuze voor diverse bouwprojecten.

Veiligheid en brandveiligheid van Cembrit vezelcement golfplaten

Cembrit vezelcement golfplaten, zoals de Cemfort B65, zijn ontworpen met veiligheid als hoogste prioriteit. Deze golfplaten bieden diverse eigenschappen die bijdragen aan een veilige toepassing. Een van de kenmerken is de interlaminaire beveiligingsstrip van polypropyleen, die het risico van doorvallen aanzienlijk vermindert. Door deze strip blijft de integriteit van het dak behouden, zelfs bij extreme omstandigheden.

Naast de algemene veiligheidskenmerken, zijn Cembrit vezelcement golfplaten ook brandveilig. Ze hebben een brandklasse A2,s1-d0 volgens de EN13501-1 norm. Dit houdt in dat de golfplaten praktisch onbrandbaar zijn en geen bijdrage leveren aan de verspreiding van een brandhaard.

Cembrit vezelcement golfplaten, met de Cemfort B65 als voorbeeld, bieden dus een betrouwbare oplossing voor dakbedekking waarbij veiligheid en brandveiligheid centraal staan.

Gedetailleerde specificaties van de Cemfort B65 golfplaat:

Eigenschap Specificatie
Brandklasse A2,s1-d0
Dikte 6,5 mm
Type en kleur Golfplaat / Grijs
Afmetingen (l x b) 2000 mm x 1100 mm

Geluiddempende eigenschappen van Cembrit vezelcement golfplaten

Naast hun duurzaamheid en veiligheid hebben Cembrit vezelcement golfplaten ook geluiddempende eigenschappen. Deze eigenschap is met name gunstig in toepassingen zoals schuren, waar geluidsoverlast kan worden verminderd.

De golfplaten dempen het geluid van hevige regen en hagel, wat ten goede komt aan het dierenwelzijn. Bijvoorbeeld, runderen hebben een gevoeliger gehoor dan mensen en kunnen last hebben van geluidsstress, wat negatieve gevolgen kan hebben voor hun voeropname en melkgift. De geluiddempende werking van Cembrit vezelcement golfplaten draagt bij aan een rustiger en comfortabeler leefklimaat voor dieren in schuren.

Daarnaast hebben deze golfplaten ook geluiddempende eigenschappen van binnenuit. Dit betekent dat ze het geluid dat vanuit de schuur zelf komt, verminderen. Hierdoor wordt de geluidsoverlast voor de omgeving beperkt. Het gebruik van Cembrit vezelcement golfplaten creëert zo een stille en rustige omgeving, zowel binnen als buiten de schuur.

Dankzij deze geluiddempende eigenschappen zijn Cembrit vezelcement golfplaten de ideale keuze voor schuren en andere toepassingen waar geluidsoverlast voorkomen moet worden. Naast het bieden van duurzaamheid, veiligheid en weerbestendigheid, dragen deze golfplaten ook bij aan een rustige en comfortabele omgeving, zowel voor dieren als voor de omgeving rondom de schuur.

Weerbestendigheid van Cembrit vezelcement golfplaten

Dankzij de samenstelling van vezelcement hebben Cembrit golfplaten een hoge weerstand tegen algen, bacteriën, mos en schimmels. Deze weerbestendige eigenschappen maken de golfplaten ideaal voor agrarische gebouwen, waar ze blootgesteld worden aan verschillende weersomstandigheden gedurende het hele jaar.

De golfplaten zijn tevens bestand tegen chemische invloeden, waardoor ze zeer geschikt zijn voor gebruik in agrarische omgevingen. Ze hebben een hoge pH-waarde, waardoor ze goed bestand zijn tegen residuen uit luchtwassers die in de veeteelt worden gebruikt.

Bovendien zijn de Cembrit vezelcement golfplaten ademend, wat condens- en roestvorming helpt voorkomen. Dit is met name belangrijk in agrarische gebouwen, waar vochtproblemen kunnen leiden tot schade aan de constructie en de inhoud.

Voordelen van weerbestendige golfplaten voor agrarische gebouwen:
Hoogwaardige weerstand tegen algen, bacteriën, mos en schimmels
Bestand tegen chemische invloeden
Ademend om condens- en roestvorming te voorkomen

De weerbestendigheid van Cembrit vezelcement golfplaten maakt ze een uitstekende keuze voor agrarische gebouwen waar duurzaamheid en bescherming tegen de elementen essentieel zijn.

De weerbestendigheid van Cembrit vezelcement golfplaten maakt ze ideaal voor agrarische gebouwen die bestand moeten zijn tegen diverse weersomstandigheden. Ze bieden een duurzame oplossing die beschermt tegen algen, bacteriën, mos en schimmels, terwijl condens- en roestvorming wordt voorkomen.

Vervangen van asbesthoudende daken door Cembrit vezelcement golfplaten

Veel daken in Nederland bevatten nog asbest. Het vervangen van deze asbesthoudende daken is van groot belang, aangezien oude daken aan het einde van hun levensduur zijn en bijdragen aan de verspreiding van asbestvezels. Cembrit vezelcement golfplaten bieden een duurzaam en sterk alternatief voor deze daken. Ze zijn asbestvrij en zorgen voor een veilig dak.

Asbesthoudende daken vormen een gezondheidsrisico en dienen zo snel mogelijk te worden vervangen. Asbestvezels kunnen vrijkomen en ingeademd worden, wat kan leiden tot ernstige gezondheidsproblemen, waaronder longkanker en andere ademhalingsaandoeningen. Daarom is het essentieel om asbesthoudende daken te verwijderen en te vervangen door veilige en asbestvrije dakmaterialen, zoals Cembrit vezelcement golfplaten.

Cembrit vezelcement golfplaten zijn gemaakt van natuurlijke en milieuvriendelijke grondstoffen en bevatten geen asbest. Deze golfplaten bieden dezelfde duurzaamheid en sterkte als traditionele asbesthoudende materialen, maar zonder de gezondheidsrisico’s. Ze hebben een lange levensduur en zijn bestand tegen weersinvloeden zoals regen, wind en temperatuurwisselingen.

Met Cembrit vezelcement golfplaten kunnen asbesthoudende daken veilig worden vervangen, waardoor de gezondheid en veiligheid van bewoners, werknemers en omgeving wordt gewaarborgd. Bovendien zorgen deze golfplaten voor een esthetisch aantrekkelijk dak dat past bij verschillende bouwstijlen en architecturale ontwerpen.

Het vervangen van asbesthoudende daken door Cembrit vezelcement golfplaten biedt de volgende voordelen:

 • Veiligheid: Cembrit vezelcement golfplaten zijn asbestvrij en voorkomen de verspreiding van schadelijke asbestvezels, wat de gezondheid en veiligheid ten goede komt.
 • Duurzaamheid: Deze golfplaten hebben een lange levensduur en zijn bestand tegen weersinvloeden, waardoor ze een duurzame en langdurige dakoplossing bieden.
 • Esthetiek: Cembrit vezelcement golfplaten zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en texturen, waardoor ze passen bij verschillende architecturale ontwerpen en het uiterlijk van het gebouw verbeteren.
 • Eenvoudige installatie: Deze golfplaten zijn eenvoudig te plaatsen, waardoor het vervangen van asbesthoudende daken efficiënt kan worden uitgevoerd.

Door te kiezen voor Cembrit vezelcement golfplaten voor het vervangen van asbesthoudende daken, kunnen eigenaren van gebouwen veiligheid, duurzaamheid en esthetiek combineren in één dakoplossing. Het resultaat is een asbestvrij dak dat niet alleen de gezondheid en veiligheid beschermt, maar ook een duurzame en aantrekkelijke uitstraling geeft aan het gebouw.

Toepassingen van Cembrit vezelcement golfplaten

Cembrit vezelcement golfplaten zijn geschikt voor verschillende toepassingen. Ze worden vaak gebruikt als dakbedekking voor schuren en agrarische gebouwen. Daarnaast zijn ze ook geschikt voor andere doeleinden zoals tuinschuren, carports, houtopslagplaatsen en hondenhokken. Dankzij hun duurzaamheid en sterke eigenschappen zijn ze een populaire keuze voor zowel particuliere als commerciële projecten.

“Cembrit vezelcement golfplaten hebben een breed scala aan toepassingen en bieden duurzame en sterke oplossingen voor verschillende bouwprojecten.” – [Naam Expert]

Voordelen van Cembrit vezelcement golfplaten

 • Langdurige dakbedekking voor schuren en agrarische gebouwen
 • Geschikt voor tuinschuren, carports, houtopslagplaatsen en hondenhokken
 • Duurzaam en sterk materiaal
 • Onderhoudsarm
 • Weerbestendig en bestand tegen chemische invloeden

Referenties

Referentie Project
[Naam klant] Golfplaten dakbedekking voor schuur
[Naam klant] Golfplaten dakbedekking voor agrarische opslag
[Naam klant] Golfplaten dakbedekking voor carport

Over Cembrit vezelcement golfplaten

Cembrit is een toonaangevende fabrikant van vezelcement golfplaten in Europa. Ze zijn gespecialiseerd in hoogwaardige en duurzame bouwmaterialen en staan bekend om hun expertise en innovatieve producten. Een van hun populaire producten is de Cemfort B65 golfplaat, gemaakt van geselecteerde natuurlijke en milieuvriendelijke grondstoffen.

De Cemfort B65 golfplaat is een uitstekende keuze voor dakbedekking vanwege zijn duurzaamheid en sterkte. Het materiaal behoudt zijn kwaliteit en oppervlak gedurende vele jaren, zelfs onder invloed van het wisselende klimaat in België. De golfplaat is nagenoeg onderhoudsvrij en eenvoudig te plaatsen, waardoor het een favoriet is bij zowel professionals als doe-het-zelvers.

Met een hoogwaardige oppervlaktebehandeling biedt de Cemfort B65 golfplaat niet alleen een uitstekende bescherming tegen weer en wind, maar ook een esthetische uitstraling. De golfplaat is verkrijgbaar in verschillende kleuren, zodat u de perfecte match kunt vinden voor uw project.

Kenmerken van Cemfort B65 golfplaten:

 • Hoogwaardige vezelcement golfplaat gemaakt van natuurlijke en milieuvriendelijke grondstoffen
 • Duurzaam en sterk, behoudt zijn kwaliteit en oppervlak gedurende vele jaren
 • Nagenoeg onderhoudsvrij en eenvoudig te plaatsen
 • Weerbestendig en bestand tegen chemische invloeden
 • Hoogwaardige oppervlaktebehandeling voor zowel bescherming als esthetiek
Voordelen van Cemfort B65 golfplaten Kenmerken
Sterk en duurzaam Behoudt kwaliteit en oppervlak
Onderhoudsarm Eenvoudig te plaatsen
Gemaakt van natuurlijke en milieuvriendelijke grondstoffen Minimaliseert impact op het milieu
Weerbestendig Bestand tegen alle weersomstandigheden
Hoogwaardige oppervlaktebehandeling Bescherming en esthetiek in één

“Cemfit B65 golfplaten zijn de perfecte keuze voor wie op zoek is naar een duurzame en betrouwbare dakbedekking. De combinatie van hun sterkte, weerbestendigheid en esthetische uitstraling maakt ze ideaal voor zowel residentiële als commerciële projecten.” – Peter Janssen, dakdekker

Waar Cembrit vezelcement golfplaten verkrijgbaar zijn

Cembrit vezelcement golfplaten, inclusief de Cemfort B65, zijn verkrijgbaar bij bouwmaterialenhandelaren en specialisten in dakmaterialen. Deze locaties bieden een breed assortiment aan golfplaten en accessoires. Voor meer informatie over waar u Cembrit vezelcement golfplaten kunt verkrijgen, kunt u terecht op de website van Cembrit.

Conclusie

Cembrit vezelcement golfplaten zijn de ideale keuze voor duurzame dakbedekking. Deze golfplaten zijn sterk, weerbestendig en onderhoudsarm, waardoor ze de perfecte oplossing zijn voor zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten. Dankzij hun duurzame eigenschappen gaan ze lang mee en behouden ze hun kwaliteit, zelfs in het veranderlijke klimaat van België.

Naast de duurzaamheid bieden Cembrit vezelcement golfplaten nog andere voordelen. Ze dempen het geluid van regen en hagel, wat vooral gunstig is voor toepassingen zoals schuren. Bovendien zijn deze golfplaten brandveilig en bestand tegen condensvorming en roestvorming. Dit zorgt voor een veilig en betrouwbaar dak dat lang meegaat.

Of u nu op zoek bent naar dakbedekking voor een agrarisch gebouw, een tuinschuur of een carport, Cembrit vezelcement golfplaten zijn een uitstekende keuze. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en worden ondersteund door een breed scala aan accessoires. Kies voor duurzaamheid en kwaliteit met Cembrit vezelcement golfplaten en geniet van een sterk en betrouwbaar dak dat jarenlang meegaat.