Kanaalplaten Plexiglas: Duurzaam & Helder

Kanaalplaten gemaakt van plexiglas zijn een duurzame en heldere oplossing voor diverse projecten. Ze zijn ideaal voor zowel bouwdoeleinden als hobbydoeleinden. Deze kunststof kanaalplaten, ook wel tunnelplaten genoemd, hebben verschillende holle ruimtes die zorgen voor stabiliteit. Ze zijn licht van gewicht, maar toch sterk. Daarnaast zijn ze transparant en laten ze veel licht door, waardoor ze een heldere oplossing bieden voor verschillende toepassingen. Kanaalplaten op maat zijn beschikbaar en kunnen worden gekocht bij een groothandel. Ze worden gebruikt voor diverse toepassingen zoals veranda’s, carports, serres en industriële beglazing.

Kanaalplaten Plexiglas

Belangrijkste punten

 • Kanaalplaten gemaakt van plexiglas zijn duurzaam en helder.
 • Holle ruimtes in de platen zorgen voor stabiliteit en lichtheid.
 • Ze laten veel licht door en bieden diverse toepassingsmogelijkheden.
 • Kanaalplaten op maat zijn verkrijgbaar bij groothandels.
 • Geschikt voor veranda’s, carports, serres en industriële beglazing.

Voordelen van Kanaalplaten Plexiglas

Kanaalplaten gemaakt van plexiglas bieden diverse voordelen die ze een uitstekende keuze maken voor verschillende toepassingen. Hier zijn enkele belangrijke voordelen van kanaalplaten plexiglas:

 1. Duurzaamheid: Kanaalplaten plexiglas zijn zeer duurzaam en gaan lang mee. Ze zijn bestand tegen weersinvloeden, zoals UV-straling en regen, en verkleuren niet snel. Dit maakt ze ideaal voor buitentoepassingen waar ze langdurig en onaangetast moeten blijven.
 2. Lichtgewicht: Een ander voordeel van kanaalplaten plexiglas is dat ze licht van gewicht zijn. Dit maakt ze gemakkelijk te hanteren en te installeren, waardoor u tijd en moeite bespaart bij het bouwen van projecten.
 3. Transparantie: Kanaalplaten plexiglas zijn transparant en laten veel licht door. Hierdoor creëren ze een heldere en lichte omgeving, perfect voor toepassingen waar natuurlijk licht essentieel is. Of het nu gaat om een kas, een serre of een veranda, kanaalplaten plexiglas zorgen voor een aangename en natuurlijke verlichting.
 4. Voordelige prijzen bij groothandel: Een bijkomend voordeel van kanaalplaten plexiglas is dat ze verkrijgbaar zijn tegen voordelige prijzen bij een groothandel. Dit maakt ze een betaalbare optie voor zowel particulieren als professionals die op zoek zijn naar hoogwaardige kanaalplaten tegen een betaalbare prijs.

Met al deze voordelen zijn kanaalplaten plexiglas een uitstekende keuze voor diverse projecten. Ze bieden duurzaamheid, lichtheid, transparantie en betaalbaarheid, waardoor ze geschikt zijn voor zowel particuliere als commerciële toepassingen.

Toepassingen van Kanaalplaten Plexiglas

Kanaalplaten gemaakt van plexiglas vinden hun toepassing in diverse projecten en sectoren. Het gebruik van deze hoogwaardige kanaalplaten is veelzijdig en biedt talloze mogelijkheden. Hier zijn enkele belangrijke toepassingen van kanaalplaten plexiglas:

Bouw van veranda’s, carports, serres en luifels

Kanaalplaten Plexiglas zijn ideaal voor gebruik in de bouwsector. Ze kunnen worden toegepast voor de constructie van veranda’s, carports, serres en luifels. Door hun kenmerken zoals lichtgewicht, sterkte en duurzaamheid, bieden ze een uitstekende oplossing voor deze projecten.

Industriële beglazing en lichtstraten

Kanaalplaten plexiglas worden veel gebruikt voor industriële beglazing en lichtstraten. Ze zorgen voor voldoende natuurlijk licht en bieden tegelijkertijd bescherming en isolatie. Deze toepassing is essentieel in verschillende sectoren zoals de industrie, landbouw en tuinbouw.

Hobbyprojecten zoals displays en afscheidingen

Kanaalplaten plexiglas zijn ook geschikt voor hobbyprojecten. Ze kunnen worden gebruikt voor het maken van displays, afscheidingen en andere creatieve ontwerpen. Door hun transparantie zorgen ze voor een helder en esthetisch aantrekkelijk resultaat.

Het gebruik van kanaalplaten plexiglas biedt vele voordelen, zoals lichtgewicht, duurzaamheid en helderheid. Hierdoor kunnen ze worden toegepast in uiteenlopende projecten, van de bouwsector tot hobbyprojecten.

De toepassingen van kanaalplaten plexiglas zijn divers en bieden oplossingen voor verschillende behoeften. Met hun hoogwaardige eigenschappen en veelzijdigheid zijn ze een uitstekende keuze voor verschillende industrieën en projecten.

Afmetingen en Aanpassingen van Kanaalplaten Plexiglas

Kanaalplaten gemaakt van plexiglas zijn verkrijgbaar in verschillende standaardmaten en kunnen ook op maat worden gemaakt. Deze standaardafmetingen variëren in lengte, breedte en dikte, waardoor er flexibiliteit is bij het kiezen van de juiste maat voor uw project. Of het nu gaat om een veranda, carport of industriële beglazing, er is een geschikte maat kanaalplaat beschikbaar.

Bovendien kunnen kanaalplaten plexiglas ook op maat worden besteld om aan specifieke projectvereisten te voldoen. Hierdoor heeft u de mogelijkheid om de perfecte afmetingen te krijgen die precies passen bij uw bouwdoeleinden. Door kanaalplaten op maat te laten maken, kunt u het maximale rendement halen uit dit veelzijdige materiaal.

Om kanaalplaten plexiglas op maat te laten maken, kunt u terecht bij groothandels en gespecialiseerde leveranciers. Zij hebben de expertise en technologie om aanpassingen te maken en ervoor te zorgen dat de kanaalplaten voldoen aan uw specifieke wensen en eisen.

Voorbeeld tabel afmetingen kanaalplaten plexiglas

Lengte Breedte Dikte
2000 mm 1000 mm 4 mm
2500 mm 1250 mm 6 mm
3000 mm 1500 mm 8 mm

Installatie en Onderhoud van Kanaalplaten Plexiglas

De installatie van kanaalplaten gemaakt van plexiglas is over het algemeen eenvoudig en vereist geen gespecialiseerde vaardigheden. Ze kunnen worden gemonteerd met behulp van speciale profielen en bevestigingsmaterialen.

Het onderhoud van kanaalplaten plexiglas is ook minimaal. Het is belangrijk om ze regelmatig schoon te maken om de helderheid te behouden. Daarnaast moeten eventuele beschadigingen of scheuren tijdig worden gerepareerd om de duurzaamheid te behouden.

Installatiematerialen voor Kanaalplaten Plexiglas

Voor de installatie van kanaalplaten gemaakt van plexiglas zijn speciale profielen en bevestigingsmaterialen beschikbaar. Deze materialen zijn ontworpen om een stevige en veilige montage te garanderen.

Benodigde Materialen Voordelen
Montageprofielen Vergemakkelijken de bevestiging en zorgen voor een strakke afwerking.
Bevestigingsclips Houden de kanaalplaten stevig op hun plaats.
Afdichtingsprofielen Voorkomen lekkage en beschermen tegen weersinvloeden.

Met behulp van deze materialen kunt u de kanaalplaten plexiglas veilig en efficiënt installeren.

Levering en Bezorging van Kanaalplaten Plexiglas

Bij het bestellen van kanaalplaten gemaakt van plexiglas is het belangrijk om rekening te houden met de levering en bezorging. De meeste leveringen worden gedaan door een vrachtwagen, waarbij assistentie van de klant nodig is bij het uitladen van de goederen.

Het afleveradres moet bereikbaar zijn voor vrachttransport en voldoen aan bepaalde specificaties. Het is raadzaam om vooraf contact op te nemen met de klantenservice om de mogelijkheden te bespreken en eventuele vragen te stellen.

Mogelijke bezorgopties en kosten

De bezorging van kanaalplaten gemaakt van plexiglas kan verschillen per leverancier. Sommige groothandels bieden mogelijk verzendopties aan, terwijl andere leveranciers gebruik maken van hun eigen transportdiensten.

De kosten voor bezorging kunnen variëren afhankelijk van de afstand en het gewicht van de bestelling. Het is raadzaam om de beschikbare opties en kosten te controleren voordat u een bestelling plaatst.

Bezorgmethode Geschatte levertijd Kosten
Verzendpakket 1-3 werkdagen €8,99
Vrachttransport 3-5 werkdagen Op aanvraag

In sommige gevallen kunnen er extra kosten in rekening worden gebracht voor bijzondere bezorgverzoeken, zoals levering op specifieke data of tijden. Het is belangrijk om deze details vooraf te bespreken met de leverancier om onvoorziene kosten te voorkomen.

Let op: de vermelde levertijden en kosten zijn slechts een indicatie en kunnen variëren per leverancier.

Retourneren en Teruggave van Kanaalplaten Plexiglas

Het is mogelijk om kanaalplaten gemaakt van plexiglas te retourneren, maar er zijn bepaalde voorwaarden aan verbonden. Om de volledige financiële waarde terug te ontvangen, moeten de goederen in perfecte staat worden geretourneerd. Houd er rekening mee dat op maat gesneden materialen meestal niet kunnen worden geretourneerd. Het is belangrijk om de retourtermijn in de gaten te houden. In de meeste gevallen is de retourtermijn 14 dagen vanaf de datum van levering.

Voorwaarden voor retourneren: Uitzonderingen: Retourtermijn:
– Goederen moeten in perfecte staat zijn – Op maat gesneden materialen – Meestal 14 dagen na levering
– Originele verpakking intact
– Volledige financiële waarde terugontvangen

Bezorgmethoden en Kosten van Kanaalplaten Plexiglas

Voor het verzenden van kanaalplaten gemaakt van plexiglas zijn er verschillende opties beschikbaar, zoals postpakket en vrachttransport. De kosten en verzendmethoden kunnen variëren afhankelijk van de gekozen methode en de regio waarin het pakket moet worden afgeleverd. Het is belangrijk om de juiste verzendmethode te kiezen die past bij uw behoeften en budget.

Voordat u een bestelling plaatst, is het raadzaam om de beschikbare bezorgopties en kosten te controleren. Zo kunt u een weloverwogen beslissing maken en onverwachte kosten vermijden. Houd er rekening mee dat de kosten van verzending kunnen variëren op basis van de afmetingen en het gewicht van het pakket.

Verzendmethode Kosten
Postpakket €9,95
Vrachttransport Op aanvraag

Met postpakket levering kunt u kleinere bestellingen ontvangen tegen een vast tarief van €9,95. Deze methode is handig voor kleinere kanaalplaten die in een standaardpakket passen. Bij vrachttransport kunnen grotere bestellingen worden geleverd, maar de kosten zijn afhankelijk van het gewicht, de afstand en eventuele extra services die nodig zijn, zoals een kraan of laadklep.

Het is raadzaam om de bezorgmethoden en -kosten zorgvuldig te overwegen voordat u een bestelling plaatst. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie en om de meest geschikte optie te vinden voor uw specifieke behoeften.

Opbouw en Eigenschappen van Polycarbonaat Kanaalplaten

Polycarbonaat kanaalplaten zijn een veelgebruikt materiaal in de bouw-, tuinbouw-, en industriële sector vanwege hun unieke opbouw en eigenschappen. Deze kanaalplaten zijn opgebouwd uit lagen kunststof waar kleine schotjes tussenin zijn geplaatst, waardoor holle ruimtes ontstaan. Deze opbouw zorgt voor uitstekende stabiliteit en sterkte, wat polycarbonaat kanaalplaten geschikt maakt voor diverse toepassingen.

Eén van de belangrijkste eigenschappen van polycarbonaat kanaalplaten is hun slagvastheid. Ze zijn nagenoeg onbreekbaar en kunnen zelfs de impact van harde voorwerpen weerstaan zonder te breken. Dit maakt ze uitermate geschikt voor situaties waar duurzaamheid en veiligheid vereist zijn.

Bovendien hebben polycarbonaat kanaalplaten uitstekende weerbestendigheid. Ze zijn bestand tegen verschillende weersomstandigheden, waaronder regen, wind en zonlicht. Daarnaast kunnen ze hoge temperaturen weerstaan zonder hun vorm te verliezen of te vervormen.

Een ander belangrijk voordeel van polycarbonaat kanaalplaten is hun brandveiligheid. Ze hebben een hoge brandwerendheid, waardoor ze een veilige keuze zijn voor gebruik in gebouwen en constructies.

In de bouwsector worden polycarbonaat kanaalplaten vaak gebruikt voor daken en wanden in veranda’s, terrasoverkappingen en serres. Ze bieden een optimale balans tussen lichtdoorlaatbaarheid en isolatie, waardoor een comfortabele omgeving wordt gecreëerd. Ook in de tuinbouw zie je ze veel terug als dakbedekking voor kassen, omdat ze het natuurlijke zonlicht goed doorlaten en bescherming bieden tegen schadelijke UV-straling.

In de industriële sector worden polycarbonaat kanaalplaten gebruikt als beglazing voor industriële gebouwen en lichtstraten. Ze bieden niet alleen een goede lichtdoorlaatbaarheid, maar ook een hoge sterkte en duurzaamheid.

Deze afbeelding toont een voorbeeld van een polycarbonaat kanaalplaat, waarbij de opbouw en holle ruimtes duidelijk zichtbaar zijn.

Al met al bieden polycarbonaat kanaalplaten een veelzijdige oplossing voor verschillende toepassingen, dankzij hun unieke opbouw en uitstekende eigenschappen zoals slagvastheid, weerbestendigheid en brandveiligheid. Ze zijn een betrouwbare keuze voor zowel particuliere als commerciële projecten.

Diktes en Toepassingen van Polycarbonaat Kanaalplaten

Polycarbonaat kanaalplaten zijn verkrijgbaar in verschillende diktes, zoals 10 mm, 16 mm, 25 mm en 32 mm. Elke dikte heeft zijn eigen toepassingen en voordelen.

Diktes:

 • 10 mm: ideaal voor toepassingen waar lichtdoorlating van cruciaal belang is, zoals veranda’s en serres.
 • 16 mm: biedt een goede balans tussen lichtdoorlating en isolatie, geschikt voor terrasoverkappingen en luifels.
 • 25 mm: biedt uitstekende thermische isolatie, waardoor het ideaal is voor kassen en overdekte zwembaden.
 • 32 mm: biedt maximale sterkte en isolatie, geschikt voor industriële beglazing en geluidsisolatie.

Polycarbonaat kanaalplaten zijn sterk, lichtgewicht en bestand tegen weersinvloeden, waardoor ze geschikt zijn voor buitentoepassingen. Ze bieden ook uitstekende UV-bescherming, waardoor ze duurzaam zijn en lang meegaan. Bovendien kunnen ze worden gebruikt voor industriële beglazing en lichtstraten, waar ze maximale lichtdoorlating bieden.

Vergelijking van Diktes

Dikte Toepassingen Voordelen
10 mm Veranda’s, serres Goede lichtdoorlating
16 mm Terrasoverkappingen, luifels Evenwicht tussen lichtdoorlating en isolatie
25 mm Kassen, overdekte zwembaden Uitstekende thermische isolatie
32 mm Industriële beglazing, geluidsisolatie Maximale sterkte en isolatie

Kleuren en Aanpassingen van Polycarbonaat Kanaalplaten

Polycarbonaat kanaalplaten zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder helder/transparant, opaal en IR-Gold. Deze kleuren bieden diverse voordelen en passen bij verschillende toepassingen.

Helder/transparant:

Helder/transparante polycarbonaat kanaalplaten laten veel licht door en bieden een helder zicht. Dit maakt ze ideaal voor toepassingen waar veel natuurlijk licht gewenst is, zoals serres, lichtstraten en overkappingen. Door hun transparantie zorgen ze voor een optimale lichtinval en helderheid.

Opaal:

Opaalplaten hebben een wittige kleur en bieden privacy en bescherming tegen felle zonnestralen. Ze verminderen de directe doorkijk zonder veel lichtinval te verliezen. Opaalplaten zijn geschikt voor toepassingen waar privacy en diffuus licht gewenst zijn, zoals douchecabines, scheidingswanden en luifels.

IR-Gold:

IR-Gold platen hebben een gouden gloed en bieden warmtewerende eigenschappen. Ze reflecteren zonnestralen en verminderen warmteopbouw in een ruimte. IR-Gold platen worden vaak gebruikt in toepassingen waar warmtewering essentieel is, zoals serres, kasconstructies en daken.

Naast de verschillende kleuropties is het ook mogelijk om polycarbonaat kanaalplaten op maat te laten maken. Op maat gemaakte kanaalplaten kunnen aan specifieke projectvereisten voldoen, zoals unieke afmetingen of vormen. Dit biedt flexibiliteit en maatwerk voor diverse bouw- en ontwerpprojecten.

Verschillende Kleuren Polycarbonaat Kanaalplaten

De afbeelding toont verschillende kleuren polycarbonaat kanaalplaten als voorbeeld van de beschikbare opties. De kleurkeuze kan een esthetisch element toevoegen aan de projecten en de functionaliteit ervan vergroten.

Conclusie

Kanaalplaten gemaakt van plexiglas en polycarbonaat bieden een duurzame en heldere oplossing voor diverse projecten. Of het nu gaat om de bouw van een veranda, terrasoverkapping, kas of ander gebruik, deze kanaalplaten zijn uiterst geschikt. Ze zijn sterk, lichtgewicht en bestand tegen alle weersomstandigheden, waardoor ze een veelzijdige keuze zijn. Bovendien zijn ze verkrijgbaar in verschillende diktes en kleuren, waarmee u uw project volledig kunt aanpassen naar wens. Een bijkomend voordeel is dat kanaalplaten plexiglas en polycarbonaat op maat kunnen worden gemaakt, wat zorgt voor nog meer flexibiliteit.

Wanneer u kanaalplaten bestelt en installeert, moet u rekening houden met enkele belangrijke aspecten. Ten eerste is het belangrijk om de levering en bezorging goed te plannen. Neem contact op met de klantenservice om ervoor te zorgen dat het afleveradres toegankelijk is voor vrachttransport en aan alle eisen voldoet. Daarnaast is het essentieel om de kanaalplaten regelmatig schoon te maken om hun helderheid te behouden. Ook het tijdig repareren van eventuele beschadigingen draagt bij aan de duurzaamheid van de platen.

Kortom, kanaalplaten gemaakt van plexiglas en polycarbonaat zijn een betrouwbare keuze voor diverse bouwprojecten. Ze bieden duurzaamheid, helderheid en flexibiliteit. Voor de constructie van veranda’s, terrasoverkappingen, kassen en meer zijn deze kanaalplaten de ideale oplossing. Met hun sterke eigenschappen en aanpassingsmogelijkheden kunt u een project realiseren dat zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk is. Of u nu een professional bent of een doe-het-zelver, kanaalplaten plexiglas en polycarbonaat zijn de juiste keuze.