Vezelcement Golfplaten: Duurzaam Dakmateriaal

Vezelcement golfplaten zijn een duurzaam en veelzijdig materiaal dat ingezet kan worden als dakbedekking voor allerlei gebouwen. De golfplaten zijn gemaakt van vezelcement, een mengsel van versterkingsvezels, toeslagstoffen, water en cement. Ze bieden verschillende voordelen, waaronder geluiddemping, ademend vermogen en brandwerendheid. Er zijn diverse formaten en merken vezelcement golfplaten beschikbaar, zoals Eternit en Neptunus. Bij Kuras kunt u terecht voor kwalitatieve vezelcement golfplaten die voldoen aan alle kwaliteitseisen.

Vezelcement Golfplaten

Belangrijkste punten

 • Vezelcement golfplaten zijn duurzaam, veelzijdig en geschikt als dakbedekking voor verschillende gebouwen.
 • Ze bieden voordelen zoals geluiddemping, ademend vermogen en brandwerendheid.
 • Er zijn diverse formaten en merken vezelcement golfplaten beschikbaar, zoals Eternit en Neptunus.
 • Kuras biedt kwalitatieve vezelcement golfplaten die voldoen aan alle kwaliteitseisen.

Toepassingen van Vezelcement Golfplaten

 1. Vezelcement golfplaten kunnen gebruikt worden als dakbedekking voor gebouwen met een lage helling.
  Vezelcement Golfplaten
  Voordelen  Geschikt voor lage hellingen
   Duurzaam en weersbestendig
  Specificaties Formaat: 2000mm x 1100mm
  Dikte: 6mm
  Prijs €15.99 per plaat
 2. Vezelcement golfplaten zijn onmisbaar in de landbouw- en industriebouwsector.

  “De vezelcement golfplaten van Eternit zijn zeer geschikt voor agrarische toepassingen zoals stallen en maneges. Ze zijn sterk, duurzaam en bestand tegen verschillende weersomstandigheden.”

 3. Vezelcement golfplaten kunnen dienen als vervanging van een asbesthoudend dak.Ze bieden een veilige en milieuvriendelijke oplossing om de gezondheidsrisico’s van asbest te vermijden.

Er zijn verschillende merken vezelcement golfplaten beschikbaar, zoals Eternit en Neptunus. Elk merk biedt golfplaten met specifieke eigenschappen en specificaties.

Voordelen van Vezelcement Golfplaten

Vezelcement golfplaten bieden vele voordelen voor verschillende toepassingen. Hieronder worden de belangrijkste voordelen van vezelcement golfplaten toegelicht:

Geluiddempend

De vezelcement golfplaten zijn geluiddempend, waardoor regenval geen geluidshinder veroorzaakt. Dit maakt ze bijvoorbeeld ideaal voor het gebruik als dakbedekking voor stallen, waar een rustige omgeving gewenst is.

Ademend

Vezelcement golfplaten zijn ademend, wat betekent dat ze condensvorming minimaliseren. Dit is vooral belangrijk in gebouwen waar vochtproblemen kunnen optreden, zoals schuren of loodsen.

Duurzaam

Vezelcement golfplaten zijn uiterst duurzaam en gaan lang mee. Ze zijn bestand tegen verschillende weersomstandigheden en zijn vrij van corrosie. Hierdoor wordt de levensduur van uw dak verlengd en bespaart u op lange termijn kosten.

Asbestvrij

Een belangrijk voordeel van vezelcement golfplaten is dat ze volledig asbestvrij zijn. Hierdoor voldoet u aan de huidige veiligheidsnormen en voorkomt u gezondheidsrisico’s die geassocieerd worden met asbest.

Brandwerend

Vezelcement golfplaten hebben van nature een hoge brandwerendheid. Dit maakt ze een veilige keuze voor toepassingen waar brandveiligheid belangrijk is, zoals industriële gebouwen of opslagruimten.

Diverse formaten

Vezelcement golfplaten zijn verkrijgbaar in verschillende formaten, waardoor ze geschikt zijn voor verschillende projecten. Of u nu een klein schuurtje of een groot industrieel gebouw wilt voorzien van vezelcement golfplaten, er is altijd een formaat dat bij uw behoeften past.

Door de geluiddempende, ademende, duurzame, asbestvrije, brandwerende en diverse eigenschappen zijn vezelcement golfplaten een uitstekende keuze voor diverse bouwprojecten. Ze bieden niet alleen functionele voordelen, maar dragen ook bij aan de veiligheid en duurzaamheid van uw gebouw.

Eigenschap Voordelen
Geluiddempend Voorkomt geluidshinder bij regenval
Ademend Minimaliseert condensvorming
Duurzaam Bestand tegen weerselementen en corrosie
Asbestvrij Voorkomt gezondheidsrisico’s geassocieerd met asbest
Brandwerend Biedt hoge brandveiligheid
Diverse formaten Geschikt voor verschillende projecten

Kwalitatieve Vezelcement Golfplaten bij Kuras

Bij Kuras kunt u kwalitatieve vezelcement golfplaten kopen. Ze hebben een groot assortiment A-merken en leveren direct uit voorraad. De levering is snel, vaak al binnen één werkdag. De specialisten van Kuras hebben veel kennis van zaken en adviseren u graag bij het maken van de juiste keuze voor uw project. Kuras is dé leverancier voor dak-, wand- en gevelmaterialen.

Vezelcement Golfplaten Kuras

Voordelen van Kuras
Groot assortiment A-merken
Direkt uit voorraad leverbaar
Snelle levering
Kuras specialisten adviseren

Verschillende Soorten Golfplaten

Naast vezelcement golfplaten zijn er ook andere soorten golfplaten beschikbaar. Dit omvat kunststof golfplaten en lichtdoorlatende golfplatenKunststof golfplaten zijn sterk, slagvast en duurzaam. Ze worden geleverd in verschillende lagen en bieden een goede esthetische afwerking, UV-bescherming en helderheid.

Lichtdoorlatende golfplaten zijn ideaal voor gebouwen waarin daglicht belangrijk is, zoals overkappingen en stallen. Deze golfplaten kunnen enkelwandig of meerwandig zijn, afhankelijk van de gewenste lichtdoorlaatbaarheid en isolatiewaarde.

De keuze tussen verschillende soorten golfplaten hangt af van de specifieke behoeften en vereisten van het project. Kunststof golfplaten bieden duurzaamheid en esthetiek, terwijl lichtdoorlatende golfplaten zorgen voor natuurlijk licht in gebouwen. Beide opties kunnen gebruikt worden voor diverse toepassingen zoals daken, wanden en gevelbekleding.

Vergelijkingstabel: Eigenschappen van Kunststof en Lichtdoorlatende Golfplaten

Eigenschappen Kunststof Golfplaten Lichtdoorlatende Golfplaten
Sterkte Sterk en slagvast Sterk en slagvast
Duurzaamheid Langdurig en weerbestendig Langdurig en weerbestendig
Esthetiek Diverse kleuren en afwerkingen Helderheid en lichtdoorlaatbaarheid
UV-bescherming Ja Ja
Lichtdoorlaatbaarheid Gedeeltelijk Hoog
Isolatiewaarde Beperkt Afhankelijk van de wanddikte

Deze vergelijkingstabel geeft een overzicht van de belangrijkste eigenschappen van kunststof en lichtdoorlatende golfplaten. Het helpt bij het maken van een weloverwogen keuze voor het juiste type golfplaat voor uw project.

Toepassingen van Lichtdoorlatende Golfplaten

Lichtdoorlatende golfplaten bieden een scala aan toepassingen als dakbedekking voor verschillende gebouwen en constructies. Ze staan bekend om hun vermogen om daglicht binnen te laten, waardoor een heldere en natuurlijke verlichting ontstaat. Deze veelzijdige golfplaten worden gebruikt in verschillende sectoren en kunnen worden toegepast in een breed scala aan gebouwen, waaronder:

 • Overkappingen
 • Stallen
 • Schuurtjes
 • Serres
 • Veranda’s

Deze lichtdoorlatende golfplaten kunnen enkelwandig of meerwandig zijn, afhankelijk van de gewenste eigenschappen en isolatiewaarde. Ze bieden niet alleen natuurlijk licht, maar ook bescherming tegen weersinvloeden, zoals regen en wind. Het gebruik van lichtdoorlatende golfplaten kan de behoefte aan kunstmatige verlichting verminderen, waardoor energie en kosten kunnen worden bespaard.

De toepassing van deze golfplaten kan worden aangepast aan de specifieke behoeften van elk project. Ze zijn ideaal voor het creëren van een aangename en goed verlichte ruimte in overkappingen, waardoor u kunt genieten van het buitenleven, zelfs bij slechter weer. In stallen bieden lichtdoorlatende golfplaten niet alleen een heldere omgeving voor het vee, maar ook een veilige werkomgeving voor het personeel.

Voordelen van Lichtdoorlatende Golfplaten

Het gebruik van lichtdoorlatende golfplaten biedt verschillende voordelen:

 1. Optimale natuurlijke verlichting: De golfplaten laten voldoende daglicht binnen om een heldere en goed verlichte ruimte te creëren.
 2. Energiezuinig: Het gebruik van natuurlijk licht vermindert de behoefte aan kunstmatige verlichting, waardoor energie en kosten worden bespaard.
 3. Flexibiliteit: Lichtdoorlatende golfplaten kunnen worden aangepast aan verschillende gebouwtypen en -ontwerpen.
 4. Duurzaamheid: Deze golfplaten zijn gemaakt van hoogwaardige materialen die bestand zijn tegen weersinvloeden en langdurige prestaties garanderen.

Door de combinatie van natuurlijke verlichting en duurzaamheid zijn lichtdoorlatende golfplaten een uitstekende keuze voor allerlei soorten gebouwen en constructies.

Asbest Platen Vervangen

Het vervangen van asbest golfplaten door nieuwe golfplaten is een verstandige en noodzakelijke stap. Asbest golfplaten brengen namelijk ernstige gezondheidsrisico’s met zich mee. Deze platen zijn gemaakt van een vezelig mineraal dat bij beschadiging of veroudering vezels kan vrijgeven. Het inademen van deze vezels kan leiden tot ernstige gezondheidsproblemen, waaronder longkanker en andere aandoeningen aan de luchtwegen.

Het vervangen van asbest golfplaten zorgt niet alleen voor veiligheid, maar biedt ook andere voordelen. Nieuwe golfplaten hebben verbeterde prestaties en zijn vaak beter bestand tegen weersinvloeden, waardoor de levensduur van het dak wordt verlengd. Daarnaast kunnen nieuwe golfplaten bijdragen aan een verbeterde esthetiek van het gebouw, waardoor de waarde ervan kan stijgen. Bovendien is het vervangen van asbest golfplaten een milieuvriendelijke keuze, omdat het de verspreiding van asbestvezels in het milieu voorkomt.

Het proces van asbestverwijdering en het plaatsen van nieuwe golfplaten moet echter zorgvuldig worden uitgevoerd volgens de wettelijke voorschriften. Het verwijderen van asbest is aan strikte regels gebonden om de veiligheid van zowel de medewerkers als de omgeving te waarborgen. Het inschakelen van een gespecialiseerd bedrijf is daarom essentieel om ervoor te zorgen dat het proces veilig en correct wordt uitgevoerd.

Vezelcement Golfplaten Op Dak Bevestigen

Vezelcement Golfplaten Kopen bij Kuras

Bij Houthandel van Deuveren Dedemsvaart kunt u vezelcement golfplaten van verschillende lengtes kopen. Ze hebben een breed assortiment aan golfplaten en bieden ook RVS bouten voor de bevestiging. De vezelcement golfplaten hebben specificaties zoals profielhoogte, dikte, werkende breedte en zijn asbestvrij. Ze zijn geschikt voor toepassingen zoals overkappingen, bergingen, kapschuren, woningen en stallen. De prijs per m2 is €13.95 inclusief btw.

RVS bouten

Voor een stevige bevestiging van de vezelcement golfplaten kunt u bij Houthandel van Deuveren Dedemsvaart ook terecht voor RVS bouten. Deze bouten zijn roestbestendig en zorgen voor een solide montage van de golfplaten. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes en diktes, afhankelijk van uw projectvereisten.

Specificaties

De vezelcement golfplaten bij Houthandel van Deuveren Dedemsvaart hebben verschillende specificaties waarmee u rekening kunt houden bij het maken van uw keuze. Hieronder vindt u enkele belangrijke specificaties:

Specificatie Waarde
Profielhoogte
Dikte
Werkende breedte
Asbestvrij

De specificaties van de vezelcement golfplaten zijn van belang om ervoor te zorgen dat ze geschikt zijn voor uw specifieke toepassing. Bij Houthandel van Deuveren Dedemsvaart kunt u terecht voor gedetailleerde informatie over de specificaties van de golfplaten.

Houthandel van Deuveren Dedemsvaart biedt een ruim assortiment vezelcement golfplaten van hoogwaardige kwaliteit. De golfplaten zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes en zijn ideaal voor diverse projecten. Dankzij de asbestvrije samenstelling en stevige specificaties bent u verzekerd van duurzame en betrouwbare dakbedekking en gevelbekleding. Neem contact op met Houthandel van Deuveren Dedemsvaart voor meer informatie over het kopen van vezelcement golfplaten en andere bouwmaterialen.

Soorten Golfplaten en Kleuren

Er zijn verschillende soorten golfplaten verkrijgbaar, zoals Eternit golfplatenRitini golfplaten en SVK golfplaten. Deze golfplaten komen in verschillende kleuren en maten, waardoor er veel keuze is voor particuliere en grote toepassingen. Naast golfplaten bieden deze merken ook toebehoren en hulpstukken voor bevestiging en afdichting aan.

Bij Eternit vindt u een breed assortiment golfplaten van vezelcement, welke bekend staan om hun duurzaamheid en kwaliteit. Ze zijn verkrijgbaar in diverse kleuren, zoals groen, rood en zwart. Ritini golfplaten zijn een populaire keuze voor zowel particuliere als commerciële toepassingen. Ze zijn beschikbaar in verschillende kleuren, waaronder blauw, grijs en beige. SVK golfplaten bieden een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en zijn er in verschillende kleuren, waaronder rood, bruin en grijs.

De keuze voor de juiste kleur golfplaten is afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur en de stijl van uw gebouw. Het is belangrijk om te kiezen voor een kleur die goed past bij de omgeving en de esthetiek van uw project. Daarnaast is het ook mogelijk om verschillende kleuren golfplaten te combineren om een uniek en opvallend dak te creëren.

Eternit Golfplaten

Eternit golfplaten zijn gemaakt van vezelcement en bieden een uitstekende duurzaamheid en weerbestendigheid. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende profielen en kunnen worden gebruikt voor zowel daken als gevelbekleding. De kleurenopties van Eternit golfplaten omvatten onder andere groen, rood en zwart.

Ritini Golfplaten

Ritini golfplaten zijn robuust en hebben een lange levensduur. Ze bieden uitstekende prestaties en zijn geschikt voor diverse toepassingen zoals daken, wandbekleding en gevels. Ritini golfplaten zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder blauw, grijs en beige.

SVK Golfplaten

SVK golfplaten zijn bekend om hun uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Ze zijn een populaire keuze voor zowel nieuwbouwprojecten als renovaties. SVK golfplaten worden geleverd in verschillende kleuren, zoals rood, bruin en grijs.

Conclusie

Vezelcement golfplaten zijn een duurzame en betrouwbare keuze als dakbedekking en gevelbekleding. Deze golfplaten bieden verschillende voordelen, zoals geluiddemping, ademend vermogen, brandwerendheid en een lange levensduur. Hierdoor zijn ze geschikt voor diverse toepassingen, van stallen tot woningen en industriële gebouwen.

Naast vezelcement golfplaten zijn er ook andere soorten golfplaten beschikbaar, zoals kunststof golfplaten en lichtdoorlatende golfplaten. Kunststof golfplaten zijn sterk, duurzaam en bieden goede esthetische afwerking, terwijl lichtdoorlatende golfplaten ideaal zijn voor gebouwen waarin daglicht belangrijk is, zoals overkappingen en stallen.

Het vervangen van asbest golfplaten door nieuwe golfplaten is een belangrijke stap voor de veiligheid, gezondheid en duurzaamheid van een gebouw. Asbest golfplaten kunnen ernstige gezondheidsrisico’s veroorzaken, en daarom is het aan te raden om ze te vervangen door vezelcement golfplaten of andere geschikte alternatieven.

Bij Kuras en Houthandel van Deuveren Dedemsvaart kunt u terecht voor kwalitatieve vezelcement golfplaten en andere bouwmaterialen. Deze leveranciers bieden een breed assortiment aan golfplaten, direct uit voorraad leverbaar. Voor meer informatie en advies kunt u contact opnemen met hun specialisten.