Lichtstraten: Elegante Daglichtoplossingen

Lichtstraten zijn elegante en functionele oplossingen die natuurlijk licht binnenlaten in uw ruimtes. Of het nu gaat om platte daken, hellende daken of gevels, een lichtstraat van Intura B.V. biedt een hoogwaardige en duurzame oplossing. Met professionele installatie en gebruik van kwalitatieve materialen dragen ze niet alleen bij aan een aangename leefomgeving, maar ook aan energiebesparing.

Lichtstraten

Belangrijkste inzichten:

 • Lichtstraten laten natuurlijk licht binnen en creëren een heldere en open ruimte.
 • Ze zorgen voor energiebesparing door het verminderen van de behoefte aan kunstmatige verlichting.
 • Lichtstraten bieden een gezonde mix van daglicht en ventilatie voor extra leefcomfort.
 • Er zijn diverse ontwerpopties beschikbaar, waaronder maatwerk lichtstraten.
 • Professionele installatie is essentieel voor optimale werking en duurzaamheid.

Voordelen van lichtstraten

Lichtstraten bieden diverse voordelen voor zowel commerciële als residentiële ruimtes. Eén van de belangrijkste voordelen is het vermogen om natuurlijk licht binnen te laten. Door het gebruik van lichtstraten wordt een ruimte helderder en opener, waardoor een prettige en productieve omgeving wordt gecreëerd.

Het natuurlijke licht dat door lichtstraten binnenkomt, heeft vele voordelen. Ten eerste biedt het een gezellige en aangename sfeer, waardoor mensen zich comfortabel en op hun gemak voelen. Dit kan de productiviteit en het welzijn van werknemers vergroten. Daarnaast heeft natuurlijk licht een positief effect op de gemoedstoestand en het welzijn van mensen, wat resulteert in een betere stemming en hogere tevredenheid.

Een ander voordeel van lichtstraten is energiebesparing. Door de toename van natuurlijk licht wordt de behoefte aan kunstmatige verlichting verminderd, waardoor de energiekosten worden verlaagd. Dit is voordelig op zowel de korte als de lange termijn, aangezien het zowel de elektriciteitsrekening vermindert als een positieve bijdrage levert aan duurzaamheid en het milieu.

Lichtstraten bieden ook een gezonde mix van daglicht en ventilatie. Naast het binnenlaten van natuurlijk licht, kunnen lichtstraten ook zorgen voor een goede luchtcirculatie, waardoor een frisse en gezonde omgeving ontstaat. Dit is met name belangrijk in gebieden waar goede ventilatie essentieel is, zoals keukens, badkamers en werkruimtes.

Al met al bieden lichtstraten dus vele voordelen, waaronder het binnenlaten van natuurlijk licht, energiebesparing en een gezonde leefomgeving. Of het nu gaat om een kantoor, een winkel of een woning, het installeren van lichtstraten kan een waardevolle investering zijn die bijdraagt aan zowel de esthetiek als de functionaliteit van de ruimte.

Voordelen Natuurlijk Licht Energiebesparing Luchtcirculatie
Vergroot de helderheid van de ruimte Verlaagt de behoefte aan kunstmatige verlichting Zorgt voor een goede luchtcirculatie
Creëert een positieve en productieve sfeer Verlaagt de energiekosten Zorgt voor een gezonde leefomgeving
Vergroot het welzijn en de tevredenheid Bevordert duurzaamheid en milieu

Ontwerpopties voor lichtstraten

Lichtstraten bieden diverse ontwerpopties en kunnen worden aangepast aan de specifieke wensen en behoeften van de klant. Maatwerk lichtstraten bieden de mogelijkheid om de ideale lichtoplossing te creëren die perfect past bij de architectuur en stijl van het gebouw. Bij het ontwerpen van lichtstraten kan er gekozen worden uit verschillende materialen, zoals kunststof en aluminium, die niet alleen zorgen voor duurzaamheid maar ook voor een esthetisch aantrekkelijk ontwerp.

Door te kiezen voor maatwerk lichtstraten kunnen klanten volledige controle hebben over het ontwerp en de afmetingen van de lichtstraten. Dit resulteert in een unieke lichtoplossing die perfect aansluit bij de specifieke eisen en stijlvoorkeuren van de klant. Of het nu gaat om een moderne en strakke lichtstraat of een klassiek ontwerp met ornamenten, de mogelijkheden zijn eindeloos.

De keuze voor het materiaal is ook een belangrijk aspect bij het ontwerp van lichtstraten. Kunststof lichtstraten bieden bijvoorbeeld uitstekende isolatie-eigenschappen en zijn licht van gewicht, terwijl aluminium lichtstraten bekend staan om hun duurzaamheid en moderne uitstraling. Met de juiste keuze in materiaal kan het ontwerp van de lichtstraat nog beter aansluiten bij de specifieke behoeften van de klant.

Met de hulp van ervaren lichtstraat specialisten en fabrikanten, zoals Intura B.V. en JET BIK, kunnen klanten het perfecte ontwerp realiseren voor hun lichtstraten. Deze experts kunnen advies geven over de beste ontwerpopties en materialen die passen bij de esthetiek en functionaliteit van het gebouw.

Voorbeeld ontwerpopties voor lichtstraten:

 • Platte lichtstraat met glazen panelen voor een moderne uitstraling
 • Hellende lichtstraat met kunststof panelen voor goede isolatie
 • Geïntegreerde ventilatieroosters voor optimale luchtcirculatie
 • Lichtstraat met opaalglas voor diffuus licht

Het ontwerpen van lichtstraten vereist zorgvuldige afwegingen tussen esthetiek, functionaliteit en energie-efficiëntie. Met de juiste ontwerpopties en materialen kunnen lichtstraten zorgen voor een prachtige toevoeging aan elk gebouw, terwijl ze tegelijkertijd zorgen voor natuurlijk licht en een aangename leefomgeving.

Professionele installatie van lichtstraten

Een professionele installatie van lichtstraten is van essentieel belang voor een optimale werking en duurzaamheid. Bij Intura B.V. werken we samen met ervaren installateurs die de expertise hebben om de lichtstraten nauwkeurig te installeren. Door te kiezen voor professionele installatie kunnen onze klanten genieten van jarenlang probleemloos gebruik van hun lichtstraten.

Onze installateurs zorgen voor een perfecte afdichting van de lichtstraten, waardoor er geen kans is op lekkages en energieverlies. Ze zijn bekend met de nieuwste installatietechnieken en volgen de veiligheidsnormen om ervoor te zorgen dat de lichtstraten veilig en betrouwbaar zijn.

Met hun ervaring en vakmanschap zorgen onze installateurs ervoor dat de lichtstraten perfect geïntegreerd worden in de bestaande constructie. Ze hebben oog voor detail en streven naar een naadloze afwerking, zodat de lichtstraten esthetisch aantrekkelijk zijn.

Onze installateurs zijn ook op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van lichtstraat installatie. Ze kunnen advies en suggesties geven om ervoor te zorgen dat de lichtstraten optimaal voldoen aan de wensen en behoeften van onze klanten.

Voordelen van professionele installatie
– Nauwkeurige en perfecte installatie
– Volledige afdichting en geen lekkages
– Veiligheid en betrouwbaarheid
– Esthetisch aantrekkelijke afwerking
– Up-to-date kennis en expertise

Kosten en prijzen van lichtstraten

De kosten van lichtstraten kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals het ontwerp, de materialen en de installatie. Het is belangrijk om te investeren in kwalitatieve lichtstraten, aangezien ze op de lange termijn kosten kunnen besparen door energie-efficiëntie en onderhoudsarme eigenschappen.

De prijzen van lichtstraten kunnen per fabrikant verschillen, daarom is het raadzaam om offertes aan te vragen bij verschillende specialisten. Door offertes te vergelijken, kunt u een weloverwogen beslissing nemen en de beste prijs-kwaliteitverhouding krijgen.

Hoewel de kosten variabel zijn, kunt u een algemeen beeld krijgen van de prijzen van lichtstraten. Hieronder vindt u een tabel met een indicatie van de gemiddelde prijzen voor lichtstraten, gebaseerd op verschillende ontwerpen en afmetingen:

Lichtstraat Afmetingen Average Prijs (EUR)
Lichtstraat 1 100 cm x 200 cm 2500
Lichtstraat 2 200 cm x 300 cm 5000
Lichtstraat 3 300 cm x 400 cm 7500

Houd er echter rekening mee dat dit slechts een indicatie is en dat de prijzen kunnen variëren op basis van specifieke vereisten en materialen.

Let op: De prijzen zijn exclusief installatiekosten en kunnen variëren afhankelijk van de gekozen fabrikant en installateur.

Materialen voor lichtstraten

Lichtstraten kunnen gemaakt worden van verschillende materialen om te voldoen aan de specifieke behoeften en esthetiek van een ruimte. De keuze van het materiaal speelt een belangrijke rol bij het bepalen van de uitstraling, duurzaamheid en isolatiewaarde van een lichtstraat. De twee meest gebruikte materialen voor lichtstraten zijn glas en kunststof.

Glas lichtstraten

Glas lichtstraten bieden een elegante en luxe uitstraling aan een ruimte. Ze laten veel natuurlijk licht binnen, waardoor de ruimte helder en open aanvoelt. De transparantie van glas zorgt voor een naadloze verbinding tussen binnen en buiten, waardoor het interieur wordt verbonden met het externe landschap. Glas lichtstraten kunnen worden gemaakt van gehard of gelaagd glas, afhankelijk van de vereiste veiligheidsnormen.

Kunststof lichtstraten

Kunststof lichtstraten, zoals polycarbonaat of acrylaat, zijn duurzaam en veelzijdig. Ze kunnen worden vervaardigd uit verschillende kleuren en afwerkingen om te voldoen aan specifieke ontwerpvereisten. Kunststof lichtstraten bieden uitstekende thermische isolatie-eigenschappen en kunnen energie-efficiëntie bevorderen. Ze zijn lichtgewicht en gemakkelijk te installeren, waardoor ze een populaire keuze zijn voor zowel residentiële als commerciële toepassingen.

Het is belangrijk om te kiezen voor hoogwaardige materialen die bestand zijn tegen weersinvloeden en voldoen aan de vereiste veiligheidsnormen. Bij de keuze van het materiaal moeten verschillende factoren in overweging worden genomen, zoals de vereiste isolatiewaarde, de gewenste uitstraling en de onderhoudsbehoeften. Een ervaren lichtstraat specialist kan u helpen bij het kiezen van het meest geschikte materiaal voor uw lichtstraat.

Materiaal Uitstraling Natuurlijk licht Isolatiewaarde Duurzaamheid
Glas Elegant, luxe Royaal Afhankelijk van type glas Gemiddeld tot hoog
Kunststof Verscheidenheid aan kleuren en afwerkingen Goed Goed Hoog

Fabrikanten van lichtstraten

Er zijn diverse betrouwbare fabrikanten van lichtstraten op de markt die hoogwaardige en duurzame producten leveren. Eén van deze fabrikanten is Intura B.V., een Europese distributeur die samenwerkt met innovatieve en ervaren daglichtproducenten.

Het is cruciaal om een fabrikant te kiezen met een goede reputatie en expertise op het gebied van lichtstraten. Door te kiezen voor betrouwbare fabrikanten kunt u ervan verzekerd zijn dat u lichtstraten ontvangt die voldoen aan hoge kwaliteitsnormen en die langdurig meegaan.

Fabrikant Kenmerken
Intura B.V. – Werkt samen met ervaren daglichtproducenten
– Levert hoogwaardige en duurzame lichtstraten

Door te kiezen voor betrouwbare fabrikanten van lichtstraten kunt u rekenen op producten van hoge kwaliteit, uitgebreide garanties en professionele ondersteuning. Het is raadzaam om verschillende fabrikanten te vergelijken en offertes aan te vragen om de beste optie te kiezen voor uw specifieke behoeften.

Onderhoud van lichtstraten

Om ervoor te zorgen dat lichtstraten optimaal blijven presteren, is regelmatig onderhoud essentieel. Door het juiste onderhoud te bieden, kun je ervoor zorgen dat de lichtstraten hun functionaliteit behouden en er altijd op hun best uitzien. Hier zijn enkele onderhoudstips voor lichtstraten:

Verwijder vuil en bladeren

Het is belangrijk om regelmatig vuil en bladeren van de lichtstraten te verwijderen. Vuil en bladeren kunnen zich ophopen op het oppervlak van de lichtstraten en de werking ervan belemmeren. Door ze regelmatig schoon te maken, voorkom je verstoppingen en zorg je ervoor dat het natuurlijke licht vrij door de lichtstraten kan stromen.

Controleer de afdichtingen

De afdichtingen van lichtstraten zijn belangrijk om ervoor te zorgen dat er geen lekken of tocht kunnen optreden. Controleer regelmatig de afdichtingen en kijk of er tekenen zijn van schade of slijtage. Als de afdichtingen beschadigd zijn, moeten ze mogelijk worden vervangen om de optimale werking van de lichtstraten te behouden.

Schakel een professional in

Voor periodiek onderhoud van lichtstraten is het raadzaam om een professional in te schakelen. Een professional heeft de kennis en ervaring om de lichtstraten grondig te inspecteren en eventuele problemen tijdig te identificeren. Ze kunnen ook de nodige reiniging en onderhoudswerkzaamheden uitvoeren om ervoor te zorgen dat de lichtstraten in goede staat blijven.

Door regelmatig onderhoud uit te voeren, kun je de levensduur van lichtstraten verlengen en ervoor zorgen dat ze blijven bijdragen aan een heldere en comfortabele leefomgeving. Neem contact op met een professional in lichtstraat onderhoud voor deskundig advies en service.

Onderhoudstips voor lichtstraten
Vuil en bladeren regelmatig verwijderen
Afdichtingen controleren en indien nodig vervangen
Periodiek onderhoud door een professional laten uitvoeren

Lichtstraat specialisten

Voor de beste installatie en service is het belangrijk om samen te werken met ervaren lichtstraat specialisten. Deze specialisten hebben de expertise en ervaring om de juiste lichtstraten te adviseren en te installeren op basis van de specifieke behoeften van de klant. Ze zorgen voor een professionele installatie, waarbij rekening wordt gehouden met alle technische aspecten en veiligheidsnormen. Daarnaast kunnen ze ook waardevol advies geven over het onderhoud en de renovatie van bestaande lichtstraten.

Door te kiezen voor ervaren installateurs ben je verzekerd van een kwalitatieve en duurzame oplossing voor jouw daglichtbehoeften. Of het nu gaat om een nieuwe installatie, een upgrade of het onderhoud van bestaande lichtstraten, de specialisten staan garant voor deskundigheid en betrouwbaarheid.

“Onze ervaren installateurs hebben een passie voor daglichtoplossingen en hebben de kennis en vaardigheden om jouw lichtstraten perfect te installeren. We begrijpen het belang van natuurlijk licht in een ruimte en streven ernaar om de ideale oplossing te bieden die voldoet aan jouw specifieke eisen en wensen.” – [Insert naam van specialist], [Naam bedrijf]

Door samen te werken met lichtstraat specialisten krijg je niet alleen hoogwaardige installaties, maar profiteer je ook van hun uitgebreide kennis en ervaring. Ze kunnen je helpen bij het kiezen van de juiste lichtstraat, rekening houdend met factoren zoals de locatie, de oriëntatie, het beoogde gebruik en het budget. Daarnaast kunnen ze je adviseren over de beste onderhoudspraktijken om de levensduur en prestaties van de lichtstraten te optimaliseren.

Waarom kiezen voor lichtstraat specialisten?

Er zijn verschillende redenen waarom het verstandig is om te kiezen voor ervaren lichtstraat specialisten:

 • Deskundig advies: Lichtstraat specialisten hebben diepgaande kennis van verschillende lichtstraat ontwerpen, materialen en installatietechnieken. Ze kunnen je helpen de juiste beslissingen te nemen op basis van jouw specifieke behoeften en budget.
 • Vakkundige installatie: Ervaren installateurs zorgen voor een nauwkeurige en professionele installatie van de lichtstraten. Ze begrijpen de complexiteit van het installatieproces en zorgen voor een perfecte afdichting en afwerking.
 • Onderhoud en renovatie: Lichtstraat specialisten kunnen ook advies geven over het onderhoud en de renovatie van bestaande lichtstraten. Ze kunnen problemen identificeren, zoals lekkages of beschadigde afdichtingen, en de nodige reparaties uitvoeren om de prestaties van de lichtstraten te verbeteren.

Door te kiezen voor lichtstraat specialisten ben je verzekerd van een hoogwaardige installatie en uitstekende service. Ze kunnen je helpen om de perfecte lichtoplossing te realiseren voor jouw woning of bedrijfspand. Neem contact op met een ervaren lichtstraat specialist en ontdek de mogelijkheden voor jouw project.

Renovatie van lichtstraten

Het is mogelijk om bestaande lichtstraten te renoveren of te upgraden om ze weer optimaal te laten functioneren. Bij renovatie kunnen beschadigde glaspanelen, afdichtingen of onderdelen worden vervangen. Door een upgrade uit te voeren, kunnen energiezuinige opties zoals geïsoleerd glas of automatische ventilatie worden geïnstalleerd. Het is verstandig om een lichtstraat specialist te raadplegen voor advies over renovatie- en upgrade-opties.

Renovatie mogelijkheden Voordelen
Vervanging van beschadigde glaspanelen Herstelt de esthetiek en lichtdoorlatendheid van de lichtstraat.
Vervanging van afdichtingen Verbetert de isolatie en voorkomt lekkages.
Vervanging van onderdelen Zorgt voor een soepele werking en functionaliteit van de lichtstraat.
Upgrade naar geïsoleerd glas Verhoogt de energie-efficiëntie en vermindert warmteverlies.
Installatie van automatische ventilatie Zorgt voor een betere luchtcirculatie en temperatuurregulatie.

Waarom kiezen voor renovatie?

Renovatie van lichtstraten biedt verschillende voordelen. Het herstelt niet alleen de functionaliteit van de lichtstraat, maar kan ook bijdragen aan energiebesparing en verbeterd comfort. Door beschadigde onderdelen te vervangen en te upgraden naar energiezuinige opties, kunt u de levensduur van uw lichtstraten verlengen en genieten van de voordelen van natuurlijk licht zonder zorgen.

“Renovatie van lichtstraten kan de functionaliteit herstellen, energie besparen en het comfort verbeteren.”

Als u geïnteresseerd bent in het renoveren van uw lichtstraten, is het raadzaam om samen te werken met een ervaren lichtstraat specialist. Zij hebben de kennis en expertise om u te adviseren over de beste renovatie- en upgrade-opties voor uw specifieke situatie.

Renovatie van lichtstraten is een investering die zichzelf op de lange termijn kan terugverdienen. Het zorgt ervoor dat uw lichtstraten weer optimaal functioneren en biedt u de mogelijkheid om te profiteren van verbeterde energie-efficiëntie en comfort. Neem vandaag nog contact op met een lichtstraat specialist en ontdek de renovatiemogelijkheden voor uw lichtstraten.

Lichtstraten van JET BIK

JET BIK is een betrouwbare fabrikant van daglichtoplossingen, waaronder lichtstraten. Hun brede assortiment lichtstraten biedt op maat gemaakte oplossingen voor platte en hellende daken. De lichtstraten van JET BIK zijn efficiënt, aanpasbaar en voldoen aan alle veiligheidsnormen. Door samen te werken met VELUX Commercial kunnen ze nu een nog breder assortiment hoogwaardige daglichtoplossingen bieden aan hun zakelijke klanten.

Lichtstraten Gevel

Lichtstraten van JET BIK Kenmerken
Efficiënt De lichtstraten van JET BIK zijn ontworpen om maximaal daglicht binnen te laten, waardoor de ruimte helder en aangenaam is.
Aanpasbaar De lichtstraten kunnen worden aangepast aan de specifieke wensen en behoeften van de klant, passend bij de architectuur en stijl van het gebouw.
Veiligheid De lichtstraten voldoen aan alle veiligheidsnormen, zodat klanten kunnen vertrouwen op een veilige en betrouwbare daglichtoplossing.

De lichtstraten van JET BIK bieden een praktische en esthetische oplossing voor het verhogen van natuurlijk licht in diverse ruimtes. Of het nu gaat om een kantoorpand, winkelcentrum of woning, JET BIK heeft de expertise en ervaring om de juiste lichtstraten te leveren en te installeren. Met hun samenwerking met VELUX Commercial kunnen ze nog meer hoogwaardige daglichtoplossingen bieden aan hun zakelijke klanten.

Conclusie

Lichtstraten bieden elegante en functionele daglichtoplossingen die natuurlijk licht binnenlaten en een positieve sfeer creëren. Ze hebben vele voordelen, waaronder energiebesparing en verbeterd leefcomfort. Door te kiezen voor professionele installatie en hoogwaardige materialen kan de optimale prestatie van lichtstraten worden gegarandeerd.

Het samenwerken met betrouwbare fabrikanten en lichtstraat specialisten resulteert in hoogwaardige lichtstraten die voldoen aan de vereiste veiligheidsnormen. Of het nu gaat om ontwerp, installatie, onderhoud of renovatie, lichtstraten zijn de ideale keuze voor ruimtes die natuurlijk licht en een stijlvolle uitstraling nodig hebben.

Het gebruik van lichtstraten biedt niet alleen een natuurlijke lichtbron, maar zorgt ook voor een gezonde mix van daglicht en ventilatie. Dit draagt bij aan het creëren van een aangename leefomgeving. Daarnaast helpen lichtstraten bij het verminderen van kunstmatige verlichting, wat resulteert in energiebesparing.

Kortom, lichtstraten zijn de perfecte oplossing voor diegenen die op zoek zijn naar elegante daglichtoplossingen. Ze bieden natuurlijk licht, energiebesparing en verbeterd leefcomfort. Investeer in hoogwaardige lichtstraten van betrouwbare fabrikanten en werk samen met ervaren lichtstraat specialisten voor de beste resultaten. Met lichtstraten kunt u genieten van een natuurlijke en stijlvolle verlichting in uw ruimtes.