Eternit Golfplaten – Uw Dak Bedekt

Eternit golfplaten zijn een uitstekende keuze voor het bedekken van daken zoals die van veranda’s, schuren en garages. Eternit is een toonaangevende fabrikant van golfplaten en staat bekend om de kwaliteit en duurzaamheid van hun producten. Deze platen zijn niet alleen geschikt voor daken, maar kunnen ook op gevels worden gebruikt. Met Eternit golfplaten geniet u van een strak en stevig dakbedekkingssysteem dat lang meegaat. Het bedrijf produceert jaarlijks een grote hoeveelheid golfplaten en besteedt veel aandacht aan innovatie en milieubewustzijn.

Belangrijkste punten

 • Eternit golfplaten zijn ideaal voor het bedekken van daken zoals veranda’s, schuren en garages.
 • Eternit is een toonaangevende fabrikant van golfplaten met een sterke focus op kwaliteit en duurzaamheid.
 • Golfplaten van Eternit kunnen ook op gevels worden gebruikt en zorgen voor een strak en stevig resultaat.
 • Het bedrijf produceert jaarlijks een grote hoeveelheid golfplaten en hecht veel waarde aan innovatie en milieubewustzijn.

Bedrijfshal Met Eternit Golfplaten

Met Eternit golfplaten kiest u voor betrouwbaarheid en kwaliteit voor uw daken en gevels. Ze bieden een duurzame oplossing die lang meegaat en bestand is tegen verschillende weersomstandigheden. Of u nu een veranda, schuur of garage wilt bedekken, Eternit golfplaten zorgen voor een professionele uitstraling en solide bescherming.

Voordelen van Eternit Golfplaten

Eternit golfplaten bieden talrijke voordelen voor uw dakbedekking. Deze golfplaten zijn gemaakt van hoogwaardig materiaal en zijn ontworpen om stevig en duurzaam te zijn, waardoor ze bestand zijn tegen verschillende weersomstandigheden. Of u nu te maken heeft met intense zonneschijn, zware regenval of strenge vorst, Eternit golfplaten zullen hun vorm en functionaliteit behouden.

Het gebruik van Eternit golfplaten biedt niet alleen bescherming voor uw dak, maar het geeft ook een strak en professioneel uiterlijk aan uw gebouw. Deze golfplaten zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en stijlen, waardoor u uw dak kunt aanpassen aan uw persoonlijke smaak en de uitstraling van uw woning of bedrijfspand kunt verbeteren.

Dankzij hun eenvoudige installatie kunnen Eternit golfplaten gemakkelijk op platte daken worden geplaatst. Ze kunnen ook worden gebruikt op gevels om een uniforme uitstraling te creëren. Of u nu een woning, schuur, loods of commercieel pand bezit, Eternit golfplaten bieden een veelzijdige oplossing voor uw dakbedekking.

Met Eternit golfplaten kunt u vertrouwen op een langdurige en betrouwbare dakbedekking. Deze platen zijn bestand tegen slijtage en vervagen niet door blootstelling aan de zon. Dit betekent dat u jarenlang kunt genieten van de voordelen van Eternit golfplaten zonder u zorgen te hoeven maken over het regelmatig vervangen of repareren van uw dakbedekking.

Voordelen van Eternit Golfplaten:

 • Stevig en duurzaam materiaal dat bestand is tegen verschillende weersomstandigheden
 • Strak en professioneel uiterlijk voor uw dak
 • Eenvoudige installatie op platte daken en gevels
 • Keuze uit verschillende kleuren en stijlen
 • Langdurige en betrouwbare dakbedekking

Met Eternit golfplaten kiest u voor een hoogwaardige dakbedekking die lang meegaat en uw gebouw een stijlvolle uitstraling geeft. Of u nu een nieuw dak wilt plaatsen of uw bestaande dak wilt renoveren, Eternit golfplaten zijn een uitstekende keuze.

Bekijk de onderstaande afbeelding voor een visuele representatie van de voordelen van Eternit golfplaten:

Waarom Eternit kiezen?

Eternit is een gerenommeerd Nederlands bedrijf dat al vele jaren hoogwaardige golfplaten produceert. Het bedrijf heeft een uitstekende reputatie opgebouwd en levert producten van topkwaliteit. Eternit is actief in heel Europa en zet zich in voor het leveren van innovatieve en duurzame dakbedekkingsoplossingen.

Hun vezelcement golfplaten zijn gemaakt van hoogwaardige materialen en voldoen aan strenge kwaliteitsnormen. Met Eternit kiest u voor betrouwbaarheid, duurzaamheid en een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

“Eternit is een pionier in de industrie en heeft een bewezen staat van dienst op het gebied van kwaliteit en duurzaamheid. Ik heb vertrouwen in hun producten en ben altijd tevreden geweest met de resultaten.”

– Klantnaam

Eternit staat bekend om hun constante focus op innovatie en het gebruik van milieuvriendelijke materialen. Ze zijn toegewijd aan het leveren van dakbedekkingssystemen die niet alleen duurzaam zijn, maar ook voldoen aan de strengste milieunormen. U kunt erop vertrouwen dat Eternit dakbedekking uw gebouw zal beschermen tegen de elementen, terwijl u tegelijkertijd bijdraagt aan een duurzame toekomst.

Met de vezelcement golfplaten van Eternit kunt u rekenen op een dak dat bestand is tegen verschillende weersomstandigheden en lang meegaat. Deze platen bieden uitstekende isolatie-eigenschappen en zijn bestand tegen brand, vocht, en schimmels. Daarnaast zijn ze gemakkelijk te onderhouden, waardoor u tijd en geld bespaart op reparaties en vervangingen.

Kenmerken van Eternit vezelcement golfplaten

 • Duurzaam en bestand tegen verschillende weersomstandigheden
 • Uitstekende isolatie-eigenschappen
 • Bestand tegen brand, vocht en schimmels
 • Gemakkelijk te onderhouden
 • Milieuvriendelijk en voldoet aan strenge kwaliteitsnormen

Met Eternit kiest u voor hoogwaardige vezelcement golfplaten die uw dak betrouwbaar beschermen en u gemoedsrust geven. Vertrouw op de expertise van Eternit voor uw dakbedekking en geniet van de voordelen van hun topkwaliteit producten.

Volgende, in section 4, zullen we kijken naar de stappen voor het aanbrengen van Eternit golfplaten op uw dak.

Golfplaten aanbrengen

Bij het aanbrengen van golfplaten is het essentieel om de juiste voorbereidingen te treffen. Een stevige onderliggende dakconstructie is van groot belang om de vezelcement golfplaten veilig te dragen. Daarnaast is het noodzakelijk om de juiste technieken en materialen te gebruiken voor een goede installatie.

De montagehandleiding van Eternit golfplaten biedt een uitgebreide uitleg van alle stappen en veiligheidsvoorschriften die gevolgd moeten worden. Door deze handleiding zorgvuldig te volgen, kunt u verzekerd zijn van een correcte installatie van de golfplaten.

Wat betreft de prijs van golfplaten, kan deze variëren afhankelijk van factoren zoals de grootte en het type platen dat u kiest. Het is raadzaam om verschillende leveranciers te vergelijken en offertes aan te vragen om de beste golfplaten prijzen te vinden die passen binnen uw budget.

Dak Met Eternit Golfplaten

Tabel: Vergelijking van Golfplaten Prijzen

Golfplaat Type Grootte Prijs (per vierkante meter)
Vezelcement Golfplaat A 180cm x 110cm €12
Vezelcement Golfplaat B 200cm x 120cm €15
Vezelcement Golfplaat C 150cm x 90cm €10

Let op: Bovenstaande prijzen zijn ter illustratie en kunnen variëren afhankelijk van de leverancier en de specifieke kenmerken van de golfplaten. Het is belangrijk om bij verschillende leveranciers een offerte aan te vragen om de meest accurate golfplaten prijzen te verkrijgen.

Asbesthoudende Golfplaten

Eternit golfplaten werden vroeger vaak geassocieerd met asbesthoudende materialen. Asbest golfplaten waren populair als dakbedekking, maar zijn sinds de jaren ’80 niet meer toegestaan vanwege de gezondheidsrisico’s. Het is belangrijk om te weten of uw dak asbest bevat en, indien nodig, de juiste maatregelen te nemen voor verwijdering.

Asbesthoudende golfplaten waren in het verleden een veelgebruikte dakbedekkingsoptie vanwege hun duurzaamheid en isolerende eigenschappen. Helaas brengen deze platen ook ernstige gezondheidsrisico’s met zich mee. Asbestvezels zijn schadelijk bij inademing en kunnen leiden tot ernstige longziekten, waaronder longkanker.

Als u vermoedt dat uw dak asbest golfplaten bevat, is het belangrijk om een professional in te schakelen voor een asbestinventarisatie. Zij kunnen een monster nemen en laten analyseren in een erkend laboratorium om te bepalen of er asbest aanwezig is. Als blijkt dat uw dak asbest bevat, moet het worden verwijderd volgens de geldende wet- en regelgeving.

“Het is van groot belang om de juiste veiligheidsmaatregelen te nemen bij de verwijdering van asbesthoudende golfplaten. Raadpleeg altijd een specialist en volg de daarvoor geldende procedures om de gezondheid van uzelf en anderen te beschermen.”

Asbestverwijdering is een complex proces dat expertise en ervaring vereist. Het is belangrijk om alleen te vertrouwen op gecertificeerde professionals voor het verwijderen van asbesthoudende materialen. Deze experts weten hoe ze veilig moeten werken en zorgen ervoor dat de asbestvezels niet worden verspreid tijdens het verwijderingsproces.

Het vervangen van asbesthoudende golfplaten door veiligere alternatieven, zoals vezelcement golfplaten, is niet alleen essentieel voor uw eigen gezondheid, maar draagt ook bij aan een veiligere en schonere leefomgeving voor iedereen.

Herkennen van Asbest Golfplaten

Het is belangrijk om asbesthoudende golfplaten visueel te kunnen herkennen. Er zijn een aantal indicatoren waarmee u kunt bepalen of een golfplaat asbest bevat.

 1. Productiedatum: Golfplaten die voor 1994 zijn geproduceerd, hebben een verhoogde kans op aanwezigheid van asbest.
 2. Markeringen: Als de golfplaten geen markeringen hebben, is de kans groter dat ze asbest bevatten. Fabrikanten zijn namelijk verplicht om golfplaten zonder asbest te markeren.
 3. Code op de plaat: De code op de golfplaat kan informatie geven over de aanwezigheid van asbest. Raadpleeg de productinformatie of een asbestdeskundige voor meer informatie.

Twijfelt u over de aanwezigheid van asbest in uw golfplaten? Het is altijd raadzaam om een asbestdeskundige in te schakelen of een analyse te laten uitvoeren in een erkend laboratorium. Zij kunnen u helpen bij het definitief vaststellen van de aanwezigheid van asbest.

Het is belangrijk om voorzichtig te zijn bij het verwijderen van asbesthoudende materialen, vanwege de gezondheidsrisico’s die asbest met zich meebrengt.

Vervangen van Asbest Golfplaten

Als u asbest golfplaten heeft, is het belangrijk om deze te vervangen door veiligere alternatieven, zoals vezelcement golfplaten. Asbesthoudende materialen kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid en het milieu. Het verwijderen van asbesthoudende golfplaten vereist speciale voorzorgsmaatregelen en kan het beste worden overgelaten aan professionals. Vezelcement golfplaten zijn 100% asbestvrij en bieden een duurzaam en betrouwbaar alternatief voor uw dakbedekking.

“Het vervangen van asbest golfplaten door vezelcement golfplaten is essentieel voor zowel de gezondheid als het milieu. Asbesthoudende materialen kunnen ernstige ziektes veroorzaken, zoals longkanker, en hebben negatieve effecten op de luchtkwaliteit. Door te kiezen voor vezelcement golfplaten draagt u bij aan een veiligere en schonere omgeving.”

Asbest golfplaten zijn in het verleden veel gebruikt vanwege hun duurzaamheid en brandwerende eigenschappen. Echter, vanwege de gezondheidsrisico’s die asbest met zich meebrengt, zijn asbesthoudende materialen nu verboden in Nederland. Het vervangen van asbest golfplaten is dan ook cruciaal om uw dak veilig en gezond te houden.

Hoewel u ervoor kunt kiezen om zelf asbest golfplaten te verwijderen, wordt dit niet aangeraden vanwege het risico op vezelverspreiding. Het is verstandiger om professionele asbestverwijderaars in te schakelen. Zij hebben de kennis, ervaring en apparatuur om de golfplaten veilig te verwijderen en te vervangen.

Vezelcement golfplaten zijn een uitstekend alternatief voor asbest golfplaten. Deze golfplaten zijn gemaakt van vezelversterkt cement en bevatten geen asbestvezels. Ze bieden dezelfde duurzaamheid en brandwerende eigenschappen als asbest golfplaten, maar zonder het gezondheidsrisico. Bovendien zijn vezelcement golfplaten verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren, waardoor u uw dak een moderne en aantrekkelijke uitstraling kunt geven.

Laat uw asbest golfplaten vervangen door vezelcement golfplaten en geniet van een veilig, gezond en duurzaam dak.

Eternit Golfplaten Op Dak Leggen

Voordelen van het vervangen van asbest golfplaten door vezelcement golfplaten:

 • Vezelcement golfplaten zijn 100% asbestvrij en veilig voor uw gezondheid.
 • Ze bieden dezelfde duurzaamheid en brandwerende eigenschappen als asbest golfplaten.
 • Vezelcement golfplaten hebben een moderne en aantrekkelijke uitstraling.
 • Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren, waardoor u uw dak kunt personaliseren.
 • Het vervangen van asbest golfplaten door vezelcement golfplaten draagt bij aan een veiligere en schonere omgeving.

Montage van vezelcement golfplaten

Bij het installeren van vezelcement golfplaten is het van groot belang om de juiste technieken te volgen. Hierdoor kunt u de beste resultaten behalen en ervoor zorgen dat uw dakbedekking stevig en duurzaam is. Het volgen van de montagehandleiding van de fabrikant is essentieel om ervoor te zorgen dat u de juiste stappen neemt.

Zorg er bij het installeren van vezelcement golfplaten allereerst voor dat de dakconstructie stevig genoeg is om het gewicht van de platen te dragen. Controleer de draagkracht van de onderliggende structuur en neem indien nodig verstevigingsmaatregelen. Dit zorgt ervoor dat uw dak solide en veilig is.

Daarnaast is het belangrijk om de juiste bevestigingsmaterialen te gebruiken. Volg de aanbevelingen van de fabrikant met betrekking tot het type schroeven, nagels of klemmen dat u moet gebruiken om de golfplaten veilig op hun plaats te houden. Dit voorkomt losraken of beschadiging van de platen tijdens harde wind of andere weersomstandigheden.

Eternit golfplaten zijn een uitstekende keuze voor uw dakbedekking vanwege hun bewezen kwaliteit en duurzaamheid. Deze vezelcement golfplaten bieden niet alleen een strak en professioneel uiterlijk, maar zijn ook bestand tegen verschillende weersomstandigheden. Met Eternit golfplaten kunt u vertrouwen op een langdurige en betrouwbare dakbedekking.

Om een visueel beeld te geven van de montage van vezelcement golfplaten, wordt hieronder een overzicht gegeven van de stappen die u kunt volgen:

 1. Controleer of de dakconstructie stevig genoeg is om het gewicht van de golfplaten te dragen.
 2. Volg de montagehandleiding van de fabrikant voor de juiste installatiestappen.
 3. Gebruik de aanbevolen bevestigingsmaterialen zoals schroeven, nagels of klemmen.
 4. Plaats de golfplaten op de juiste manier en zorg ervoor dat ze goed op hun plaats zitten.
 5. Bevestig de platen veilig en zorg ervoor dat er geen losse of zwakke plekken zijn.
 6. Zorg voor voldoende overlapping tussen de platen om een waterdichte afwerking te garanderen.
 7. Controleer de volledige installatie op eventuele gebreken of problemen.

Met de juiste montage van vezelcement golfplaten kunt u een duurzaam en betrouwbaar dak creëren dat bestand is tegen de elementen. Volg de instructies van de fabrikant en zorg ervoor dat u de juiste materialen gebruikt. Met Eternit golfplaten kunt u rekenen op een uitstekende kwaliteit en een lange levensduur voor uw dakbedekking.

Prijs en garantie van Eternit golfplaten

De prijs van Eternit golfplaten kan variëren, afhankelijk van het formaat en het type platen dat u kiest. Het is raadzaam om offertes aan te vragen bij verschillende leveranciers en de prijzen te vergelijken. Op deze manier krijgt u een goed beeld van de gemiddelde prijs en kunt u een weloverwogen beslissing nemen.

Eternit is een gerenommeerd merk en staat bekend om de kwaliteit van hun golfplaten. Naast de prijs biedt Eternit ook een uitgebreide garantie op hun golfplaten. Deze garantie is een extra gemoedsrust voor uw investering en zorgt ervoor dat u lange tijd kunt genieten van een betrouwbare dakbedekking.

Bij het vergelijken van prijzen en garanties is het belangrijk om rekening te houden met de kwaliteit van de golfplaten. Goedkopere opties kunnen mogelijk lagere kwaliteit materialen gebruiken en kunnen minder duurzaam zijn. Het is essentieel om een evenwicht te vinden tussen de prijs en de kwaliteit om ervoor te zorgen dat uw investering de moeite waard is.

Golfplaat afmetingen Prijs per plaat Garantie
2000 mm x 950 mm €25 10 jaar
2500 mm x 1100 mm €30 15 jaar
3000 mm x 1300 mm €35 20 jaar

Let op: De prijzen en garanties kunnen variëren tussen leveranciers en regio’s. Het is altijd verstandig om de actuele prijzen en garanties bij uw leverancier te controleren alvorens uw aankoop te doen.

Premies en subsidies voor het vervangen van golfplaten

In sommige gevallen kunt u in aanmerking komen voor premies of subsidies bij het vervangen van asbest golfplaten door vezelcement golfplaten. Controleer bij uw lokale overheid of er dergelijke regelingen beschikbaar zijn en welke voorwaarden van toepassing zijn. Het vervangen van asbest golfplaten kan een waardevolle investering zijn voor de veiligheid en duurzaamheid van uw dak.

Conclusie

Eternit golfplaten bieden een betrouwbare en duurzame oplossing voor dakbedekking. Deze golfplaten hebben verschillende voordelen, waaronder hun stevige constructie, duurzaamheid en strakke uitstraling. Eternit is een bekend en gerespecteerd merk dat hoogwaardige golfplaten produceert die voldoen aan strenge kwaliteitsnormen.

Als u op zoek bent naar een veilige en betrouwbare optie voor uw dak, zijn Eternit golfplaten zeker het overwegen waard. Ze zijn niet alleen geschikt voor daken, maar kunnen ook op gevels worden gebruikt. Met Eternit golfplaten bent u verzekerd van een langdurige en betrouwbare dakbedekking die bestand is tegen verschillende weersomstandigheden.

Kies voor Eternit golfplaten en geniet van de voordelen van hun kwaliteit en duurzaamheid. Deze platen bieden niet alleen bescherming voor uw dak, maar geven ook een esthetische waarde aan uw woning. Vertrouw op Eternit voor uw golfplaten dakbedekking en creëer een veilige en mooie omgeving voor uw huis of gebouw.