Plexiglas Golfplaten: Duurzaam & Transparant

Plexiglas golfplaten zijn duurzame en transparante dakbedekkingen die ideaal zijn voor overkappingen. Ze bieden een optimale lichtdoorlatendheid en zijn beschikbaar in verschillende afmetingen en diktes. Bij Plexiglas.nl kunt u golfplaten transparant van verschillende materialen zoals polycarbonaatpolyester en PVC vinden.

Plexiglas Golfplaten

Belangrijkste punten

 • Plexiglas golfplaten zijn duurzaam en transparant
 • Zorgen voor optimale lichtdoorlatendheid
 • Beschikbaar in verschillende materialen zoals polycarbonaatpolyester en PVC
 • Ideaal voor overkappingen en andere toepassingen
 • Bij Plexiglas.nl kunt u verschillende golfplaten vinden

Voordelen van Plexiglas Golfplaten

Plexiglas golfplaten bieden diverse voordelen. Ze zijn duurzaamtransparant en ideaal voor overkappingen waar optimale lichtdoorlatendheid gewenst is. Of het nu gaat om particuliere projecten of zakelijke toepassingen, plexiglas golfplaten passen perfect bij uw behoeften.

Duurzaam: Plexiglas golfplaten zijn gemaakt van hoogwaardige materialen die bestand zijn tegen verschillende weersomstandigheden. Ze hebben een lange levensduur en bieden een betrouwbare bescherming voor uw overkappingen.

Transparant: Dankzij de transparantie van plexiglas golfplaten wordt er voldoende natuurlijk licht doorgelaten. Hierdoor creëert u een heldere en aangename ruimte onder uw overkapping. De golfplaten zorgen voor een optimale lichtinval zonder dat u concessies hoeft te doen aan de lichtdoorlatendheid.

“Plexiglas golfplaten zijn de ideale keuze voor overkappingen waar een transparante en duurzame dakbedekking gewenst is. Ze bieden voldoende lichtdoorlatendheid en gaan lang mee, waardoor ze een uitstekende investering zijn voor uw projecten.”

Materialen

Plexiglas golfplaten zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, waaronder:

 • Polycarbonaat: Deze golfplaten zijn weerbestendig en hebben een hoge slagvastheid. Ze zijn ideaal voor robuuste overkappingen waar duurzaamheid en bescherming belangrijk zijn.
 • Polyester: Polyester golfplaten zijn glasvezelversterkt en bieden extra sterkte en stabiliteit. Ze zijn geschikt voor zowel particuliere als agrarische toepassingen.
 • PVC: PVC golfplaten zijn de meest betaalbare optie. Ze zijn geschikt voor eenvoudige overkappingen en bieden een goede bescherming tegen weer en wind.

Door te kiezen voor het juiste materiaal voor uw plexiglas golfplaten, kunt u de gewenste eigenschappen en duurzaamheid bereiken. Plexiglas.nl biedt een breed scala aan golfplaten, zodat u altijd de perfecte keuze kunt maken voor uw projecten.

Verschillende Materialen Plexiglas Golfplaten

Plexiglas golfplaten zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, waardoor u kunt kiezen welk materiaal het beste past bij uw specifieke behoeften en wensen. De keuze tussen polycarbonaat, polyester en PVC kan een verschil maken in de eigenschappen en toepassingen van de golfplaten.

Polycarbonaat Golfplaten

Polycarbonaat golfplaten zijn een populaire keuze vanwege hun weerbestendigheid en hoge slagvastheid. Ze zijn bestand tegen extreme weersomstandigheden en hebben een langere levensduur. Deze golfplaten zijn ideaal voor constructies die extra duurzaamheid en bescherming vereisen.

Polyester Golfplaten

Als u op zoek bent naar golfplaten die extra sterkte bieden, zijn polyester golfplaten een goede optie. Ze zijn glasvezelversterkt en staan bekend om hun hoge slagvastheid. Deze golfplaten zijn perfect voor toepassingen waar stevigheid en robuustheid van belang zijn.

PVC Golfplaten

Voor wie op zoek is naar een voordelige optie, zijn PVC golfplaten een uitstekende keuze. Ze zijn de meest betaalbare optie en geschikt voor eenvoudige overkappingen en projecten met een beperkt budget. PVC golfplaten zijn gemakkelijk te installeren en bieden een goede bescherming tegen de elementen.

Wanneer u plexiglas golfplaten kiest, is het essentieel om rekening te houden met de specifieke kenmerken en voordelen van elk materiaal. Zo kunt u de juiste golfplaten selecteren voor uw project en profiteren van de duurzaamheid, sterkte en kosteneffectiviteit die plexiglas te bieden heeft.

Materiaal Eigenschappen Toepassingen
Polycarbonaat Weerbestendig, hoge slagvastheid Overkappingen, serres, carports
Polyester Glasvezelversterkt, extra sterk Schuren, fietsenstallingen, agrarische gebouwen
PVC Goedkoop, gemakkelijk te installeren Eenvoudige overkappingen, tuinhuizen

Polycarbonaat Golfplaten

Polycarbonaat golfplaten zijn een uitstekende keuze voor verschillende toepassingen, zoals overkappingen en dakconstructies. Deze platen zijn verkrijgbaar in enkelwandige en driewandige varianten, waardoor ze aan verschillende behoeften kunnen voldoen.

Wat polycarbonaat golfplaten zo populair maakt, is hun weerbestendigheid en slagvastheid. Ze kunnen extreme weersomstandigheden en zware impact weerstaan, waardoor ze duurzaam en betrouwbaar zijn. Deze eigenschappen maken ze ideaal voor stevige overkappingen die bestand moeten zijn tegen alle seizoenen.

Daarnaast zijn polycarbonaat golfplaten eenvoudig te monteren, wat handig is voor doe-het-zelvers en professionals. Met de juiste gereedschappen en installatiemethoden kunnen deze platen snel en efficiënt worden geïnstalleerd.

Het is ook vermeldenswaard dat polycarbonaat golfplaten zelf gezaagd kunnen worden om aan specifieke afmetingen te voldoen. Echter, bij het zagen kan de afdichting aan de zijkanten verloren gaan, wat de waterdichtheid van de constructie kan beïnvloeden. Een alternatief is om de golfplaten te laten overlappen, zodat de gewenste breedte wordt bereikt zonder de integriteit van de afdichting in gevaar te brengen.

Om u een beter beeld te geven van de eigenschappen van polycarbonaat golfplaten, volgt hieronder een vergelijking tussen enkelwandige en driewandige varianten:

Enkelwandige polycarbonaat golfplaten Driewandige polycarbonaat golfplaten
Dikte 2 mm – 6 mm 16 mm – 32 mm
Weerbestendigheid Goed Uitstekend
Slagvastheid Goed Zeer hoog
Lichtdoorlatendheid Hoog Hoog
Isolatiewaarde Minder Hoog

Uit deze vergelijking blijkt dat driewandige polycarbonaat golfplaten over het algemeen dikker, weerbestendiger, slagvaster en beter geïsoleerd zijn dan enkelwandige varianten. Dit maakt ze een uitstekende keuze voor toepassingen waar extra duurzaamheid en isolatie nodig zijn.

Polyester Golfplaten

Polyester golfplaten zijn glasvezelversterkte lichtplaten met een hoge slagvastheid. Deze duurzame golfplaten zijn uitermate geschikt voor verschillende toepassingen in de agrarische sector en worden regelmatig gebruikt door particulieren voor overkappingen, zoals carports, schuurtjes en fietsenstallingen. Het materiaal van polyester golfplaten zorgt voor extra sterkte en biedt bescherming tegen de weersinvloeden. Bij plexiglas.nl kunt u rekenen op de hoogste kwaliteit polyester golfplaten met 10 jaar garantie.

Voordelen van Polyester Golfplaten

 • Duurzaam: Polyester golfplaten hebben een lange levensduur en zijn bestand tegen verschillende weersomstandigheden.
 • Glasvezelversterkt: Het gebruik van glasvezelversterking zorgt voor extra stevigheid en slagvastheid.
 • Ammoniakbestendig: Polyester golfplaten zijn bestand tegen de invloeden van ammoniak, waardoor ze ideaal zijn voor de agrarische sector.
 • Veelzijdige toepassingen: Van agrarische gebouwen tot particuliere overkappingen, polyester golfplaten bieden diverse mogelijkheden.
 • 10 jaar garantie: Bij plexiglas.nl kunt u vertrouwen op hoogwaardige kwaliteit en een garantieperiode van 10 jaar op onze polyester golfplaten.

Specificaties van Polyester Golfplaten

Eigenschappen Specificaties
Dikte 2,5 mm – 3 mm
Breedte 1100 mm – 2100 mm
Lengte Op maat gemaakt
Kleur Transparant, groen, bruin
Garantie 10 jaar

Met polyester golfplaten van plexiglas.nl kiest u voor duurzaamheid, kwaliteit en betrouwbaarheid. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie en bestel uw polyester golfplaten online.

PVC Golfplaten

PVC golfplaten zijn een voordelige optie voor dakbedekking. Ze hebben een kenmerkende blauwe gloed en zijn de goedkoopste keuze in vergelijking met andere materialen. Deze golfplaten zijn ideaal voor verschillende toepassingen, vooral in de landbouwsector. Ze zijn ammoniakbestendig, waardoor ze bestand zijn tegen de uitstoot van ammoniak in boerderijen en stallen.

Met PVC golfplaten kunt u zelf eenvoudig uw dakbedekking monteren. Ze zijn licht van gewicht en flexibel, waardoor ze gemakkelijk te hanteren zijn. PVC golfplaten kunnen echter gevoelig zijn voor temperatuurveranderingen. Bij warm weer kunnen ze uitzetten, terwijl ze bij koud weer kunnen inkrimpen. Het is daarom belangrijk om hiermee rekening te houden bij de installatie.

Om ervoor te zorgen dat u kwalitatieve PVC golfplaten aanschaft, is het verstandig om te kiezen voor een betrouwbare leverancier. Plexiglas.nl biedt PVC golfplaten van hoge kwaliteit met 10 jaar garantie. Met deze garantie bent u verzekerd van een duurzame oplossing voor uw dakbedekking.

Neem contact op met plexiglas.nl voor meer informatie over PVC golfplaten en bestel vandaag nog uw dakbedekking online.

Voordelen van PVC Golfplaten PVC Golfplaten bij plexiglas.nl
 • Goedkoop
 • Ammoniakbestendig
 • Gemakkelijk zelf te monteren
 • Duurzaam
 • Hoogwaardige kwaliteit
 • 10 jaar garantie
 • Deskundig advies
 • Eenvoudig online bestellen

Toepassingen van Plexiglas Golfplaten

Plexiglas golfplaten hebben veelzijdige toepassingsmogelijkheden en worden vaak gebruikt in diverse projecten. Of het nu gaat om particuliere of zakelijke klanten, deze golfplaten zijn geschikt voor verschillende doeleinden. Hieronder volgen enkele veelvoorkomende toepassingen:

 • Overkappingen: Plexiglas golfplaten zijn ideaal voor het creëren van een transparante, duurzame en weerbestendige overkapping. Ze bieden bescherming tegen regen, wind en UV-straling, terwijl ze toch voldoende licht doorlaten.
 • Lichtstraten: Met plexiglas golfplaten kunnen lichtstraten worden gerealiseerd, waardoor er meer natuurlijk licht in een ruimte valt. Dit is vooral handig in gebouwen waar daglichtschade aan waardevolle bezittingen moet worden voorkomen.
 • Dakbedekking: Plexiglas golfplaten worden vaak gebruikt als dakbedekking voor uiteenlopende structuren, zoals garages, carports en tuinhuizen. Ze bieden een goede bescherming tegen weerselementen en zorgen tegelijkertijd voor voldoende lichtinval.
 • Schuur: Plexiglas golfplaten kunnen ook worden toegepast als dakplaten voor schuren. Ze beschermen de inhoud van de schuur tegen vocht, terwijl ze een aangename lichtomgeving creëren.

Plexiglas golfplaten zijn eenvoudig te monteren en bieden een goede lichtdoorlaat, waardoor ze geschikt zijn voor verschillende projecten en situaties. Of u nu een overkapping wilt realiseren, meer daglicht in uw ruimte wilt laten vallen of een dakbedekking nodig heeft, plexiglas golfplaten zijn een uitstekende keuze.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van plexiglas golfplaten voor uw project? Neem dan contact op met Plexiglas.nl voor advies en bestel uw golfplaten eenvoudig online.

Lichtdoorlatende Plexiglas Golfplaten

Plexiglas golfplaten bieden een goede lichtdoorlaat. Afhankelijk van het materiaal hebben ze een lichtopbrengst van 80% tot 88%. Dit maakt ze ideaal als dakbedekking voor schuren, overkappingen en andere toepassingen waar lichtinval belangrijk is.

Golfplaat Materiaal Lichtdoorlatendheid
Polycarbonaat 80%
Polyester 85%
PVC 88%

Voordelig en Duurzaam

Plexiglas golfplaten zijn een voordelige optie voor dakbedekking. In vergelijking met andere kunststof platen zijn ze relatief goedkoop. Daarnaast zijn ze duurzaam en bieden ze een goede weerstand tegen weer en wind. Met plexiglas golfplaten creëert u een dakconstructie die lang meegaat.

“Als u op zoek bent naar een betaalbare en milieuvriendelijke oplossing voor uw dak, dan zijn plexiglas golfplaten de juiste keuze. Ze zijn niet alleen goedkoop, maar ook duurzaam en bestand tegen verschillende weersomstandigheden. Door te kiezen voor plexiglas golfplaten, investeert u in een lange levensduur en bespaart u op de kosten.”

Met plexiglas golfplaten kunt u geld besparen zonder in te leveren op duurzaamheid. Deze platen bieden dezelfde voordelen als traditionele golfplaten, maar tegen een lagere prijs. Ze zijn gemaakt van hoogwaardig plexiglas materiaal dat bestand is tegen UV-straling, regen, hagel en andere weersinvloeden. Hierdoor blijven ze jarenlang mooi en sterk.

De duurzaamheid van plexiglas golfplaten zorgt ervoor dat u zich geen zorgen hoeft te maken over vervanging of reparaties op korte termijn. Ze behouden hun kwaliteit en functionaliteit, zelfs na jarenlang intensief gebruik. Deze platen zijn dus een slimme investering voor zowel particuliere als zakelijke projecten.

Voordelen van Plexiglas Golfplaten:

 • Betaalbare dakbedekkingsoptie
 • Bestand tegen UV-straling, regen en hagel
 • Duurzaam en langdurig gebruik
 • Weerbestendig
 • Transparant en lichtdoorlatend

Mettertijd kunt u met plexiglas golfplaten geld besparen door de duurzaamheid en het onderhoudsvriendelijke karakter ervan. De lage prijs maakt ze bovendien aantrekkelijk voor iedereen die op zoek is naar een voordelige oplossing voor dakbedekking.

Voordelen Plexiglas Golfplaten Traditionele Golfplaten
Prijs Goedkoop Duurder
Duurzaamheid Langdurig gebruik Beperkte levensduur
Weerbestendigheid Bestand tegen UV-straling, regen en hagel Gevoelig voor weersinvloeden
Transparantie Lichtdoorlatend Beperkte lichtdoorlatendheid

Golfplaten Zagen

Voor het zagen van plexiglas golfplaten kun je gebruikmaken van een ijzerzaag of cirkelzaag. Het is echter belangrijk om voorzichtig te zijn en rekening te houden met de scherpte van de platen om verwondingen te voorkomen. Daarnaast is het goed om te weten dat bij het zagen van de golfplaten de afdichting aan de zijkanten verloren gaat, wat kan leiden tot lekkage. Om dit te voorkomen, raden we aan om de golfplaten te laten overlappen in plaats van te zagen.

Als je ervoor kiest om de golfplaten te zagen, zorg er dan voor dat je de juiste gereedschappen en beschermingsmiddelen gebruikt. Een ijzerzaag is geschikt voor het zagen van kleinere stukken, terwijl een cirkelzaag beter is voor grotere en rechthoekige stukken. Let hierbij op de zaagrichting en houd de plaat stevig vast om trillingen te minimaliseren. Werk altijd met een scherpe zaag om scheuren en rafelen van het plexiglas te voorkomen.

Voordat je begint met zagen, markeer je de gewenste zaaglijn op de golfplaat met een potlood of marker. Zorg ervoor dat je deze lijn duidelijk ziet tijdens het zagen. Oefen lichte druk uit en zaag zorgvuldig langs de gemarkeerde lijn. Neem de tijd en werk in een rustig tempo om nauwkeurige zaagsneden te maken.

Vergeet niet om altijd beschermende brillen en handschoenen te dragen tijdens het werken met gereedschappen en plexiglas golfplaten. Veiligheid staat voorop!

 

Veiligheidstips bij het zagen van plexiglas golfplaten:

 • Draag altijd beschermende brillen en handschoenen om letsel te voorkomen.
 • Zorg ervoor dat de zaag scherp is om schoon en nauwkeurig te kunnen zagen.
 • Let op de zaagrichting en houd de plaat stevig vast om trillingen te verminderen.
 • Markeer de zaaglijn duidelijk op de golfplaat voordat je begint met zagen.
 • Oefen lichte druk uit en zaag in een rustig tempo om nauwkeurige zaagsneden te maken.

 

Voorbeeld van een overlap bij golfplaten:

Een alternatieve methode voor het zagen van plexiglas golfplaten is om ze te laten overlappen in plaats van te zagen. Hierbij plaats je de platen met een overlapping, zodat de gewenste breedte wordt bereikt zonder de afdichting aan de zijkanten te verliezen. Dit zorgt voor een waterdichte constructie en voorkomt lekkage.

Plexiglas Golfplaat (overlap) Breedte Hoogte
Golfplaat 1 100 cm 150 cm
Golfplaat 2 (overlap) 100 cm 150 cm
Totaal (overlap) 100 cm 300 cm

Door de golfplaten te laten overlappen, behoud je de waterdichtheid en vermijd je het risico op lekkage. Zorg ervoor dat de overlapping voldoende is om de nodige stabiliteit en bescherming te bieden voor je project.

Types van Golfplaten

Bij plexiglas.nl bieden we verschillende golftypes voor golfplaten. Het meest voorkomende type is 177/51, wat verwijst naar de afstand tussen de golven en de hoogte van de golf. Dit type is veelzijdig en geschikt voor verschillende toepassingen.

De 177/51 golfplaten zijn ideaal voor dakbedekking op overkappingen, schuren en andere constructies. Ze bieden zowel de nodige stevigheid als lichtdoorlaatbaarheid. Het golftype zorgt voor een efficiënte waterafvoer en voorkomt dat vuil zich ophoopt op het dak.

Golftype Afstand tussen de golven Hoogte van de golf
177/51 177 mm 51 mm

Plexiglas golfplaten met het 177/51 golftype zijn duurzaam, gemakkelijk te monteren en bieden een aantrekkelijke oplossing voor uw dakbedekkingsbehoeften.

Met deze hoogwaardige golfplaten kunt u een stevig en transparant dak creëren dat uw constructie beschermt tegen de elementen en tegelijkertijd voldoende licht doorlaat. Neem contact op met plexiglas.nl voor meer informatie over onze verschillende golftypes en bestel vandaag nog uw golfplaten online.

Conclusie

Plexiglas golfplaten bieden een duurzaam en transparant alternatief voor dakbedekking. Met hun optimale lichtdoorlatendheid zijn ze ideaal voor overkappingen, lichtstraten en dakbedekking. Deze golfplaten zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, waaronder polycarbonaat, polyester en PVC.

Of u nu een particuliere klant bent of een zakelijk project heeft, plexiglas golfplaten zijn een uitstekende keuze. Ze zijn eenvoudig te monteren en bieden een goede lichtdoorlaat. Bij plexiglas.nl kunt u terecht voor advies en kunt u uw golfplaten online bestellen.

Kies voor duurzaamheid en transparantie met plexiglas golfplaten. Neem vandaag nog contact op met plexiglas.nl voor meer informatie en ontdek de mogelijkheden van deze veelzijdige dakbedekking.