Humanit Golfplaten: Duurzame Dakbedekking Keuze

Humanit golfplaten zijn een duurzame en betrouwbare keuze voor dakbedekking. Gemaakt van vezelcement, bieden deze golfplaten verschillende voordelen voor agrarische gebouwen en andere toepassingen. In dit artikel ontdek je waarom veel landbouwers ervoor kiezen en hoe je de beste oplossing kunt kiezen voor jouw specifieke behoeften. We zullen ook ingaan op de geluidsdempende eigenschappen, brandveiligheid, ademend vermogen en duurzaamheid van deze golfplaten.

Humanit Golfplaten

Belangrijkste punten:

 • Humanit golfplaten bieden voordelen zoals geluidsdemping, brandveiligheid, ademend vermogen en duurzaamheid.
 • Kies de juiste humanit golfplaten op basis van je specifieke behoeften en streef naar optimale bescherming.
 • Neem contact op met een Eternit adviseur voor advies op maat.
 • Zorg voor voldoende daglicht in je gebouwen met behulp van lichtdoorlatende platen of dakvensters.
 • Bewerk en bevestig humanit golfplaten correct om optimale prestaties te garanderen.

Ontdek meer over humanit golfplaten en maak de juiste keuze voor jouw dakrenovatieproject.

Voordelen

Humanit golfplaten bieden verschillende voordelen als dakbedekking voor agrarische gebouwen en andere projecten. Deze golfplaten, gemaakt van vezelcement, bieden een sterke en duurzame oplossing. De voordelen van Humanit golfplaten omvatten:

 1. Geluidsdempend: Dankzij hun geluidsdempende eigenschappen zijn Humanit golfplaten ideaal voor stallen en schuren. Ze absorberen geluiden, zoals regen, waardoor het lawaai aanzienlijk wordt verminderd.
 2. Brandveilig: Humanit golfplaten voldoen aan de Europese classificatienorm EN 13501-1 en zijn brandveilig. Ze zijn onbrandbaar, produceren weinig tot geen rook en laten geen gloeiende druppels los. Dit maakt ze een veilige keuze voor agrarische gebouwen waar brandveiligheid essentieel is.
 3. Ademend: Deze golfplaten kunnen vocht reguleren en verminderen daardoor condensatievorming. Het ademend vermogen zorgt ervoor dat vocht kan ontsnappen, waardoor een gezondere omgeving ontstaat die condensatie en mogelijke schade aan dieren of machines minimaliseert.
 4. Duurzaam: Humanit golfplaten zijn uiterst duurzaam. Ze zijn bestand tegen chemicaliën, rot, schimmels en ongedierte. Door hun lange levensduur zijn ze een duurzame investering voor elk dakrenovatieproject.

Met deze voordelen zijn Humanit golfplaten een verstandige keuze voor agrarische gebouwen en andere toepassingen waar duurzaamheid, geluidsdemping, brandveiligheid en ademend vermogen belangrijk zijn.

Tabel met voordelen van Humanit Golfplaten:

Voordelen Beschrijving
Geluidsdempend Verhoogt het comfort door geluidsoverlast te verminderen
Brandveilig Biedt bescherming tegen brand en minimaliseert risico’s
Ademend Reguleert vocht en minimaliseert condensatie
Duurzaam Biedt een lange levensduur en weerstand tegen verschillende elementen

Keuze van Humanit Golfplaten

Bij het kiezen van humanit golfplaten is het belangrijk om rekening te houden met je specifieke behoeften. Of het nu gaat om het bouwen van nieuwe gebouwen of het renoveren van bestaande, een Eternit adviseur kan je helpen om de juiste keuze te maken. Ze hebben ruime ervaring en kunnen advies op maat bieden op basis van jouw specifieke situatie. Het is belangrijk om te investeren in de juiste dakbedekking om ervoor te zorgen dat je gebouwen goed beschermd zijn en de ideale leefomstandigheden bieden voor je dieren.

Met de begeleiding van een Eternit adviseur kun je de beste humanit golfplaten selecteren die voldoen aan je specifieke behoeften en vereisten. Ze zullen kijken naar factoren zoals de functie van het gebouw, het klimaat, en de nodige isolatie, om de meest geschikte keuze te maken.

Een Eternit adviseur kan ook helpen bij dakrenovatieprojecten, waarbij bestaande dakbedekking moet worden vervangen. Ze kunnen een grondige inspectie uitvoeren om de huidige staat van het dak te beoordelen en de beste oplossing voorstellen op basis van jouw specifieke behoeften. Daarnaast kunnen ze je adviseren over de benodigde renovatiewerkzaamheden en het gebruik van humanit golfplaten voor optimale resultaten.

Door te vertrouwen op de expertise van een Eternit adviseur kun je ervoor zorgen dat je de juiste keuze maakt voor je dakbedekking. Ze zullen rekening houden met je specifieke behoeften, het doel van het gebouw en de gewenste prestaties om de ideale humanit golfplaten voor jou te selecteren.

Voordelen van een Eternit adviseur:

 • Deskundig advies op maat
 • Ervaring en kennis van dakbedekking
 • Ondersteuning bij dakrenovatieprojecten
 • Gegarandeerde kwaliteit en prestaties

Neem contact op met een Eternit adviseur voor:

 1. Advies en begeleiding bij de keuze van humanit golfplaten
 2. Ondersteuning bij dakrenovatieprojecten
 3. Meer informatie over de mogelijkheden en voordelen van humanit golfplaten
 4. Offertes en prijsinformatie

Met de hulp van een Eternit adviseur kun je er zeker van zijn dat je de juiste keuze maakt bij het selecteren van humanit golfplaten. Ze bieden expertise en advies op maat om ervoor te zorgen dat je gebouwen goed beschermd zijn en voldoen aan jouw specifieke behoeften. Investeer in kwaliteit en vertrouw op een Eternit adviseur voor het beste resultaat.

Geluidsdempende Eigenschappen

Een van de voordelen van humanit golfplaten is dat ze geluidsdempend zijn. Deze golfplaten absorberen geluiden, zoals regen, waardoor het lawaai aanzienlijk wordt verminderd. Dit is vooral belangrijk voor agrarische gebouwen waar dieren worden gehouden. Een rustige omgeving is gunstig voor zowel de dieren als de landbouwers, waardoor het werken en verblijven in deze gebouwen aangenamer wordt.

De geluidsdempende eigenschappen van humanit golfplaten dragen bij aan een rustige omgeving in agrarische gebouwen. Het verminderen van geluidsoverlast, zoals het getik van regen op het dak, zorgt voor minder verstoring en stress bij de dieren. Bovendien kunnen landbouwers in een rustige omgeving efficiënter werken en zich beter concentreren.

Deze geluidsdempende eigenschappen worden mogelijk gemaakt door het gebruik van vezelcement als materiaal voor de golfplaten. Het vezelcement absorbeert geluidsgolven, waardoor de akoestiek in het gebouw verbetert. Dit draagt bij aan het creëren van een rustige en comfortabele omgeving voor zowel mens als dier.

Met geluidsdempende humanit golfplaten kun je genieten van een rustige omgeving in agrarische gebouwen. De golfplaten verminderen geluidsoverlast en zorgen voor een aangename leef- en werkomgeving.

Brandveiligheid

Humanit golfplaten zijn uiterst brandveilig. Deze golfplaten zijn gemaakt van vezelcement, een materiaal dat volgens de Europese classificatienorm EN 13501-1 als onbrandbaar wordt beschouwd. Dit betekent dat de humanit golfplaten praktisch onbrandbaar zijn (klasse A2), weinig tot geen rook ontwikkelen (klasse s1) en geen gloeiende druppels of deeltjes loslaten (klasse d0).

Deze eigenschappen maken humanit golfplaten een veilige keuze voor agrarische gebouwen waar kostbare bezittingen en dieren worden gehuisvest. Door te kiezen voor vezelcement golfplaten, kun je gemoedsrust hebben, wetende dat je gebouw brandveilig is en de kans op schade door vuur wordt geminimaliseerd.

Golfplaten die aan de hoogste brandveiligheidsnorm voldoen

Humanit golfplaten hebben een uitstekende brandveiligheidsclassificatie volgens de Europese norm EN 13501-1. Ze zijn geclassificeerd als klasse A2, wat betekent dat ze vrijwel onbrandbaar zijn. Dit komt door het gebruik van vezelcement als materiaal, dat niet ontvlamt en de verspreiding van vuur tegenhoudt.

Bovendien produceren humanit golfplaten weinig tot geen rook (klasse s1) wanneer ze worden blootgesteld aan brand. Dit is van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat mensen en dieren in geval van brand een veilige evacuatie kunnen uitvoeren zonder gehinderd te worden door giftige rook.

Ten slotte is het ontbreken van gloeiende druppels of deeltjes (klasse d0) een extra beveiliging. Dit betekent dat wanneer humanit golfplaten worden blootgesteld aan directe hitte, er geen gloeiende materialen zullen vallen en zo een secundaire brand kunnen veroorzaken.

Met humanit golfplaten kun je jouw agrarische gebouwen op een veilige en betrouwbare manier bedekken, wetende dat ze voldoen aan de hoogste normen voor brandpreventie.

Brandveiligheidsclassificatie Omschrijving
Brandklasse A2 Praktisch onbrandbaar
Brandklasse s1 Weinig tot geen rookontwikkeling
Brandklasse d0 Geen gloeiende druppels of deeltjes

Ademend Vermogen

Humanit golfplaten hebben een ademend vermogen. Ze zijn gemaakt van vezelcement, een materiaal dat condensatievorming beperkt en tot 25% van zijn gewicht aan waterdamp kan opnemen. Dit is vooral belangrijk voor agrarische gebouwen waar een gezond klimaat van essentieel belang is. Door de waterdamp af te voeren naar buiten, voorkomen deze golfplaten dat er condensatiedruppels op dieren of machines vallen, wat stress, ziektes en schade kan verminderen.

De ademende eigenschappen van humanit golfplaten dragen bij aan een gezonde en comfortabele binnenomgeving. Ze laten de natuurlijke luchtstroom toe, wat condensatievorming helpt verminderen. Hierdoor blijft het dak droog en wordt de vorming van schimmel en bacteriën voorkomen. Dit draagt bij aan een gezond klimaat voor zowel mens als dier.

Duurzaamheid

Humanit golfplaten zijn een uitstekende keuze als het gaat om duurzaamheid. Gemaakt van vezelcement, zijn deze golfplaten bestand tegen verschillende chemicaliën en daardoor chemisch bestendig. Hierdoor kunnen ze zonder problemen worden gebruikt in agrarische gebouwen waar ze worden blootgesteld aan zware omstandigheden. De vezelcement golfplaten zijn ook rotvrij, wat betekent dat ze niet worden aangetast door vocht of schimmel. Ze bieden bescherming tegen bacteriën en ongedierte, waardoor ze een langere levensduur hebben dan traditionele dakbedekkingsopties.

De duurzaamheid van de humanit golfplaten zorgt ervoor dat ze lang meegaan, waardoor de frequentie van dakrenovaties en vervangingen wordt verminderd. Dit niet alleen kostenbesparend, maar het draagt ook bij aan een duurzaam en milieubewust bouwproces. Door te kiezen voor humanit golfplaten, investeer je in een dakbedekkingsoptie die niet alleen lang meegaat, maar ook bijdraagt aan een groenere toekomst.

Daarnaast is het vermeldenswaardig dat humanit golfplaten ook een goede keuze zijn voor milieubewuste bouwprojecten. Vezelcement is een natuurlijk materiaal dat duurzaam wordt gewonnen en geproduceerd. Hierdoor dragen humanit golfplaten bij aan een milieuvriendelijke bouwsector en verminderen ze de ecologische voetafdruk van je projecten.

Duurzaamheidsvoordelen van humanit golfplaten:
Chemisch bestendig
Rotvrij
Schimmelbestendig
Langere levensduur

Met humanit golfplaten kies je voor een dakbedekkingsoptie die niet alleen sterk en betrouwbaar is, maar ook lang meegaat en bestand is tegen verschillende elementen. Deze duurzaamheid maakt humanit golfplaten een verstandige keuze voor zowel agrarische gebouwen als andere projecten waar betrouwbaarheid en langdurige bescherming vereist zijn.

Daglichtregeling

Daglicht is essentieel voor het welzijn van dieren. Met humanit golfplaten kun je de lichtinval perfect regelen. Je kunt kiezen voor lichtdoorlatende platen in het dak of echte dakvensters. Het wordt aanbevolen om deze in de buurt van de nok te plaatsen om de warmte buiten te houden. Door voldoende daglicht toe te laten, zullen de dieren zich beter voelen en zal de leefomgeving optimaal zijn.

Bewerking en Bevestiging van Humanit Golfplaten

Voor het bewerken van humanit golfplaten kunnen ze op maat worden gezaagd en bewerkt met gereedschap dat geschikt is voor steenachtige materialen. Het zagenborensnijden en knippen van deze golfplaten is mogelijk om ze perfect aan te passen aan de gewenste afmetingen en vormen.

Voor een professionele bevestiging van humanit golfplaten worden roestvrijstalen (RVS) schroeven aanbevolen. Deze schroeven bieden duurzame en stevige bevestiging van de golfplaten, waardoor ze bestand zijn tegen weersinvloeden en andere externe factoren. RVS schroeven zijn corrosiebestendig en gaan langer mee dan gewone schroeven, wat zorgt voor een betrouwbare constructie.

Het is belangrijk om de lengte overlapping van de golfplaten aan te passen aan de dakhelling. Zo kan er een goede afdichting worden gecreëerd om lekkage te voorkomen. Voor grotere projecten is het raadzaam om een bouwkundige in te schakelen voor berekeningen en advies over ondersteuningsafstanden en de juiste bevestigingsschroeven.

Onderhoud en Vochtregulering van Humanit Golfplaten

Humanit golfplaten, gemaakt van vezelcement, kunnen aanvankelijk vochtvlekken vertonen als gevolg van het resterende vocht na productie. Dit is normaal en de golfplaten hebben tijd nodig om volledig te drogen. De droogtijd kan variëren afhankelijk van het weer en andere factoren. Het is belangrijk om geduldig te zijn en de golfplaten de tijd te geven om grondig te drogen voordat verdere stappen worden ondernomen.

Tip: Het gebruik van een vochtbestendige primer of het aanbrengen van een beschermende coating kan helpen bij het voorkomen van vochtvlekken.

Voor onderhoud en eventuele vochtproblemen is het raadzaam om contact op te nemen met de fabrikant of leverancier van de humanit golfplaten. Zij kunnen specifieke instructies en aanbevelingen geven om ervoor te zorgen dat de golfplaten in optimale conditie blijven en effectief vochtregulering behouden.

Onderhoudsmaatregelen voor Humanit Golfplaten: Aanbevelingen:
Periodiek reinigen Onderhoud deze golfplaten regelmatig door vuil en bladeren te verwijderen. Gebruik hiervoor een zachte borstel of een laagdrukspuit.
Inspectie Controleer regelmatig de golfplaten op eventuele beschadigingen, zoals scheuren of losse bevestigingen. Vervang indien nodig.
Beschermende coating Overweeg het aanbrengen van een beschermende coating om de levensduur van de golfplaten te verlengen en ze beter bestand te maken tegen slijtage.
Onderhoudsfrequentie De frequentie van het onderhoud hangt af van verschillende factoren, zoals de locatie, weersomstandigheden en de mate van blootstelling aan vuil en stof. Raadpleeg de fabrikant of leverancier voor specifieke richtlijnen.

Het onderhouden van de humanit golfplaten is essentieel om hun prestaties en duurzaamheid op lange termijn te waarborgen. Door regelmatig onderhoud uit te voeren en eventuele vochtproblemen aan te pakken, kun je ervoor zorgen dat de golfplaten hun vochtregulerende eigenschappen behouden en optimale bescherming blijven bieden voor jouw gebouwen.

Conclusie

Humanit golfplaten zijn een duurzame en betrouwbare keuze voor dakbedekking in agrarische gebouwen en andere projecten. Deze vezelcement golfplaten bieden verschillende voordelen die perfect aansluiten bij de behoeften van agrariërs. Ze zijn niet alleen geluidsdempend, brandveilig en ademend, maar ook duurzaam.

Door te kiezen voor humanit golfplaten creëer je een optimale leefomgeving voor je dieren en zorg je voor de bescherming van je gebouwen. Dankzij hun geluidsdempende eigenschappen bieden deze golfplaten een rustige omgeving, wat zowel gunstig is voor de dieren als de landbouwers.

Daarnaast zijn humanit golfplaten brandveilig volgens de Europese classificatienorm EN 13501-1. Ze zijn onbrandbaar, produceren weinig tot geen rook en geven geen gloeiende druppels af. Dit maakt ze een veilige keuze voor agrarische gebouwen waar bescherming tegen brand van groot belang is.

De ademende eigenschappen van humanit golfplaten zorgen ervoor dat vocht gereguleerd wordt en condensatievorming wordt verminderd. Dit is essentieel voor een gezond klimaat in agrarische gebouwen, omdat het de kans op stress, ziektes en schade vermindert.

Als je geïnteresseerd bent in humanit golfplaten, raden we je aan om contact op te nemen met een Eternit adviseur. Zij kunnen je voorzien van advies op maat en helpen je de beste keuze te maken voor je specifieke behoeften. Bekijk ook ons assortiment voor verschillende opties op het gebied van duurzame dakbedekking.